SİYONİST İSRAİL GÜÇLERİ ŞEYH CERRAH MAHALLESİNDE TERÖR ESTİRİYOR

 

Görüntülenme: 1192 Tarih: 25 Aralık 2021 18:43
SİYONİST İSRAİL GÜÇLERİ ŞEYH CERRAH MAHALLESİNDE TERÖR ESTİRİYOR

Siyonist işgal güçleri dün (24 Aralık Cuma) Kudüs'te yoğun bir şekilde yahudileştirme tehdidiyle karşı karşıya olan Şeyh Cerrah Mahallesi'nde düzenlenmesi istenen bir dayanışma gösterisine engel oldu, aralarında bir bayanın bulunduğu üç yabancıyı da gözaltına aldılar. 

İşgal güçleri, dayanışma gösterisine katılmak için toplanan kalabalığın üzerine önce yoğun bir şekilde ses ve gaz bombaları attı, ardından da fiili saldırıda bulunarak birçoğunu darp ettiler. 

İşgal güçlerinin aynı zamanda Şeyh Cerrah Mahallesi'nde evleri bulunan ve göçe zorlanan Salim ailesi mensuplarına ve diğer mahalle sakinlerine saldırıda bulundukları belirtildi. Gösteriyi dağıtmaya gelen işgal güvenlik güçlerinden bir komiserin, dayanışma gösterisine katılmak için gelenlere, dağılmamaları durumunda Salim ailesini evlerinden zorla çıkaracakları yönünde tehditte bulunduğu belirtildi. 

Gösteri için toplananlar Filistin bayrağını, işgal rejiminin ve yahudi yerleşimcilerin uygulamalarını kınayan pankartlar taşıdı, Kudüs'le ve mahalleleriyle dayanışma içinde olduklarını ifade eden sloganlar attılar. 

İşgal güçlerinin aynı zamanda dün akşam saatlerinde Mescidi Aksa yakınında, Eski Şehir'deki El-Vad Caddesi'nde Şadi Ebu Sinine ve Muhenned Ebu Hedvan isimli iki Kudüslü gence vahşice saldırdıkları, şiddetle darp ettikleri sonra da kendilerini gözaltına aldıkları bildirildi. 

İşgal güçlerinin söz konusu iki gence saldırısının ve onları vahşice darp etmelerinin video görüntüleri sosyal medya organlarında yayınlandı. 

İşgal güçlerinin Ebu Sinine ve Ebu Hedvan adlı gençleri askeri sorgulama merkezlerinden birine götürdükleri bildirildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar