ABBAS GÜÇLERİ SİYONİST ÇETELERE YARDIM EDİYOR

 

Görüntülenme: 1010 Tarih: 25 Aralık 2021 16:07
ABBAS GÜÇLERİ SİYONİST ÇETELERE YARDIM EDİYOR

İsrail işgal rejimiyle güvenlik işbirliğini sürdüren Filistin Yönetimi güvenlik güçleri, yahudi yerleşimcilerin son günlerde artan terör eylemleri karşısında hiçbir şey yapamazken, Tulkerem'e sızan iki yerleşimci teröristi dün (24 Aralık Cuma) akşam saatlerinde siyonist işgal yönetiminin askeri yetkililerine teslim etti. 

Siyonistlere ait medya organlarının yayınladığı haberlerde, iki yerleşimcinin yollarını şaşırarak Tulkerem'e girdikleri, sonra Filistin güvenlik görevlilerinin onları himaye altına aldıkları ve şehrin güneyindeki Cebbare askeri kontrol noktasında işgal rejimi yetkililerine teslim ettikleri belirtildi. 

Ancak son günlerde yahudi yerleşimcilerin terör eylemlerinde artış olması, söz konusu iki yerleşimcinin gizlice ve eylem amacıyla sızmış olmalarının da muhtemel olduğunu gösteriyor. Bu yüzden güvenlik güçlerinin hiçbir sorgulama yapmadan onları işgal güçlerine teslim etmesi eleştirilere neden oldu. Fakat işgal rejimiyle arasındaki güvenlik işbirliğinden dolayı bunu yapmak zorunda olduğu tahmin ediliyor. 

Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria bölgesinde Filistinlilere yönelik terör saldırılarında belirgin bir artış gözlemleniyor. Perşembe akşamı Nablus'a bağlı Burka beldesine yerleşimci teröristler tarafından saldırı düzenlenmesinin hemen ardından Cuma sabahı da Ramallah'ın kuzeyinde bir yerleşimci, yaşlı bir Filistinli kadına arabasıyla kasten çarparak hayatını kaybetmesine neden olmuştu. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın "Buluşma Yerimiz Kudüs" listesinin adayları arasında yer alanlardan Filistinli siyasetçi kadın Fadiye El-Berğusi, dün yaptığı açıklamada Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinden, Batı Şeria bölgesindeki yerleşimci teröristleri direnişten elini çekmeye zorlamasını ve onların gittikçe artan terör saldırılarından Filistinli vatandaşlarını korumasını istemişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar