AÇLIK GREVİNDEKİ FİLİSTİNLİ ESİR HİŞAM EBU HEVVAŞ İÇİN DUAYA DAVET

İşgal rejiminin tamamen hukuka aykırı olan idari tutuklama uygulamasını protesto ve özgürlüğüne kavuşma amacıyla sürdürdüğü açlık grevinde 131 günü tamamlayan 40 yaşındaki Hişam Ebu Hevvaş'ın hayatının ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya olduğu bildirildi.  

Görüntülenme: 804 Tarih: 25 Aralık 2021 07:11
AÇLIK GREVİNDEKİ FİLİSTİNLİ ESİR HİŞAM EBU HEVVAŞ İÇİN DUAYA DAVET

Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşleri Komisyonu'nun bugün (25 Aralık Cumartesi) yaptığı basın açıklamasında esir Ebu Hevvaş'ın Er-Remle revirinde gözlem altında tutulduğu ve hayatının ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya olduğu belirtildi. 

Açıklamada esir Ebu Hevvaş'ın bedenindeki sıvı ve tuz oranının ciddi miktarda azaldığı, iyice zayıfladığı, tekerlekli sandalye olmadan hiçbir şekilde hareket edemediği ve sürekli baş dönmesine maruz kaldığı ifade edildi. 

Sağlık durumundaki kötüleşmenin ani bir şekilde ölümüne veya bedenindeki bazı organlarının fonksiyonunu kaybetmesine sebep olabileceğine dikkat çekildi. 

Esirin sağlık durumunun çok kötüleşmesine rağmen işgal mahkemelerinin inatçı tutumlarını değiştirmediği ve esirin talebini kabul etmediği belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar