NABLUS'TA ÇATIŞMA

Yahudi yerleşimcilerin dün (23 Aralık Perşembe) akşam saatlerinde gerçekleştirdikleri saldırı Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus vilayetine bağlı Burka'da çatışmalara neden oldu. 

Görüntülenme: 921 Tarih: 24 Aralık 2021 11:29
NABLUS'TA ÇATIŞMA

İsrail işgal rejimi askerlerinin himaye ettiği yerleşimcilerden bir grup Burka kasabasındaki Filistinlilerin evlerine ve camilerine saldırdı. Bu saldırı üzerine Filistinliler hoparlörlerle çağrılar yaparak ahaliden yerleşimci teröristlere engel olmalarını istediler. 

Bu çağrı üzerine civar köylerden de onlarca Filistinli genç olay yerine akın ederek işgal güçleri tarafından himaye edilen yerleşimci teröristlerin saldırılarını engellemeye çalıştılar. Bu da Filistinli gençlerle yerleşimci teröristler arasında çatışmalara neden oldu ve gençler saldırgan yerleşimcilere ateş etti. Bunun üzerine işgal güçleri de olaylara müdahale ederek Filistinlilere gaz bombalarıyla ve lastik kaplamalı mermilerle saldırdılar. Ardından yerleşimci teröristler Shavei Shomron yahudi yerleşim merkezine doğru çekilerek uzaklaştılar. 

Filistin Kızılay teşkilatı Burka'da yaşanan olaylarda, acil yardım ekiplerinin 127 kişiye müdahalede bulunduğunu açıkladı. Bunlardan 83 kişinin atılan gaz bombalarından etkilendiği, 42 kişinin lastik kaplamalı mermiden yaralandığı, 2 kişide de yanık meydana geldiği belirtildi. Ayrıca yerleşimcilerin saldırısı sonucu korkudan sinir krizi geçiren bir çocuk da hastaneye kaldırıldı. 

Filistin'in her tarafında terör estiren yahudi yerleşimciler dirilere bir türlü rahat vermedikleri gibi ölüleri de rahat bırakmıyorlar. 

Dün akşam saatlerinde bir grubun kasabanın merkezine gelip evlere ve camilere saldırdığı sırada bir başka grup da Burka kasabasındaki Filistin mezarlıklarından birine saldırdı ve mezar taşlarını tahrip ettiler. 

Yerleşimcilerin şu an boşaltılmış durumda olan Homesh yahudi yerleşim merkezinin yakınında bulunan bir mezarlığa saldırarak bazı mezarların taşlarını tahrip ettikleri belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar