BATI ŞERİA'DA SİYONİST TERÖR HAD SAFHADA

 

Görüntülenme: 1006 Tarih: 24 Aralık 2021 14:24
BATI ŞERİA'DA SİYONİST TERÖR HAD SAFHADA

Avro-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi, son günlerde Batı Şeria bölgesinde yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik terör eylemlerinin artmasını şiddetle kınadı. Gözlemevi konuyla ilgili açıklamasında yerleşimci teröristlerin bu saldırılarını işgal güçlerinin himayesi altında gerçekleştirdiklerine dikkat çekti. 

Avro-Akdeniz Gözlemevi bugün (24 Aralık Cuma) yaptığı açıklamada işgal rejiminin verdiği cesaretle Filistinlilere karşı saldırılarını ve terör eylemlerini artıran yerleşimcilerin son günlerde onlarca saldırı gerçekleştirdiklerini, son olarak da bugün sabah bir kadına arabayla kasten çarparak hayatını kaybetmesine sebep olduklarını dile getirdi.

Avro-Akdeniz Gözlemevi açıklamasında, yaptıkları tespitlere göre yerleşimci teröristlerin sadece dün gece içinde 7 ayrı terör eylemi gerçekleştirdikleri bilgisine ulaştıklarını ifade etti. 

Dün akşam yerleşimcilerin Burka kasabasına yaptığı baskın çatışmalara neden olmuş, işgal askerlerinin de olaylara müdahale ederek Filistinlilere saldırmaları üzerine 83 Filistinli atılan gaz bombalarından etkilenmiş, 42 kişi lastik kaplamalı mermiyle yaralanmış, iki kişide yanık oluşmuş, bir çocuk da korku krizi geçirerek hastaneye kaldırılmıştı. Aynı saatlerde yerleşimcilerden bir grup da yine Burka kasabasının mezarlıklarından birine saldırarak bazı mezar taşlarını tahrip etmişti. Bugün sabah da Ramallah'ın kuzeyinde bir yerleşimci, Gadir Enis Musalime isimli 55 yaşında bir Filistinli kadını arabayla çarparak şehit etmişti. 

Siyonist işgal güçleri tarafından himaye edilen yerleşimci çeteler Batı Şeria'nın her tarafında sürekli terör estiriyor. Bazen Filistinlilere saldırıyor, bazen onların arazilerini tahrip ediyor, ağaçlarını yakıyor veya kırıyor, evlerini yakıyor, koyun sürülerini ve tarım ürünlerini çalıyorlar. 

Kısa adı ARIJ olan Kudüs Uygulamalı Araştırma Enstitüsü (Applied Research Institute –Jerusalem) Genel Müdürü Cad İshak 1 Kasım tarihinde basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde 199 yahudi yerleşim merkezi, 220 gecekondu tarzı yerleşim bölgesi bulunduğunu ve buralarda toplam 913 bin yahudi yerleşimcinin ikamet ettiğini dile getirdi. 

Uluslararası yasalara göre bu yerleşim merkezlerinin tamamı gayri meşru sayılıyor. İşgal rejimi bu yerleşim merkezlerinin tamamını Filistinlilerin arazilerini hukuksuz yollarla gasp etmek suretiyle inşa etmiş durumda. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar