FİLİSTİNLİ ESİRLER ZOR DURUMDA

Filistin Esir Kulübü, işgal rejiminin Nafha Cezaevi'ndeki esirlere yönelik baskı uygulamalarının sürdüğünü ve bu arada bazı esirlerin bilinmeyen yerlere nakledildiklerine dair haberler alındığını bildirdi.  

Görüntülenme: 1036 Tarih: 24 Aralık 2021 04:13
FİLİSTİNLİ ESİRLER ZOR DURUMDA

Esir Kulübü, bugün (23 Aralık Perşembe) yaptığı açıklamada nakil işlemleriyle ilgili haberlerin işgal rejiminin esirlere yönelik zorbalığının ve işkencelerinin devam ettiğinin bir göstergesi olduğunu vurguladı. Bu arada, işgalci subaya karşı bıçaklı saldırı eylemi gerçekleştiren Yusuf El-Mebhuh dahil olmak üzere, son baskınlarda darp edilen esirlerin son durumları hakkında da henüz bir bilgi edinilemediğini dile getirdi.

Damun Cezaevi'ndeki kadın esirlere yönelik vahşi uygulamaları protesto eden Yusuf El-Mebhuh'un Nafha Cezaevi'nde bir işgal subayına karşı bıçaklı eylem gerçekleştirmesi üzerine işgal güçleri buraya baskın düzenlemiş ve özellikle 12 nolu koğuştaki esirleri çıplak bir şekilde meydana çıkarıp saatlerce soğukta bekletmişlerdi. Baskında bazı esirleri de şiddetle darp etmişlerdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar