FAS HALKI SİYONİST REJİM İLE NORMALLEŞMEYE KARŞI

Yüzlerce Faslı, Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesinin birinci yıl dönümünde çeşitli şehirlerde protesto gösterileri düzenledi. 

Görüntülenme: 939 Tarih: 23 Aralık 2021 10:17
FAS HALKI SİYONİST REJİM İLE NORMALLEŞMEYE KARŞI

Fas halkı, İslamcı "Adalet ve İhsan" grubuna yakın " Filistin Destekçisi ve Normalleşme Karşıtı Fas Cephesi"nin daveti üzerine Çarşamba gecesi (dün gece) sokaklara döküldü.

Protestocular, Siyonist rejimle uzlaşmaya ve "uğursuz anlaşma" olarak adlandırdıkları uzlaşma anlaşmasının iptaline karşı sloganlar attılar.

Protestocular, ‘Toprağım özgü olmalı  ve Siyonistler Kovulmalı, Filistin direniyor ve rejimler taviz veriyor, Filistin bizimdir, normalleşmeye hayır sloganları attılar.

Al-Khalij Al-Jadeed web sitesine göre, Fas güvenlik güçleri, Fas'ın başkenti Rabat da dahil olmak üzere bazı şehirlerde protestocuları dağıtmak için görevlendirildi.

Faslı göstericilerden Abdulsamed Fethi, Filistin'i işgal eden Siyonistlerin Fas'ı işgal etmeye ve ekonomik, siyasi ve sosyal olarak yok etmeye çalıştıklarını söyledi.

Fethi ayrıca, ‘Filistin Desteklçisi ve Normalleşmeye Karşıtı Fas Cephesi’nin konumunu vurguladı.  Normalleşmeyi asla kabul etmediklerini söyledi.

22 Aralık 2020'de eski Başkan Donald Trump başkanlığındaki ABD hükümetinin gözetiminde Mağrip, Siyonist rejimle diplomatik ilişkileri yeniden tesis etmek için bir anlaşma imzalamıştı.

rasthaber

Yorumlar