BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ ARTARAK DEVAM EDİYOR

İşgal rejiminin saldırgan tutumunu artırması, esirlere yönelik baskılarını devam ettirmesi ve dün (22 Aralık Çarşamba) gece El-Bire'de Filistinli bir genci şehit etmesi üzerine direniş eylemlerinde de artış gözlendi.  

Görüntülenme: 957 Tarih: 23 Aralık 2021 09:57
BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Dün gece Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde işgal hedeflerine yönelik dört silahlı eylem gerçekleştirildiği bildirildi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre dün gece, Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus'un ilçesi olan Asira El-Kıbliye kasabasında işgal ordusuna mensup bir askeri birime silahlı saldırı düzenlendi. 

Ayrıca Nablus'un güneyindeki Beyta kasabasının yakınında bulunan Cebelu Sabih civarına kaçak olarak kurulmuş bir yahudi yerleşim merkezine yönelik olarak da iki silahlı eylem gerçekleştirildiği haber verildi. 

Bunun yanı sıra El-Bire arazileri üzerine kurulu olan Psagot yahudi yerleşim merkezi yakınında da işgalci askerlere yönelik silahlı saldırı eylemi gerçekleştirildiği siyonistlere ait haber kaynaklarında dile getirildi. Bu eylemin El-Bire'de Muhammed İsa Abbas isimli gencin şehit edilmesi olayından önce gerçekleştirildiği ifade edildi. 

Yarın da esirlere destek amacıyla Filistin'in her tarafında kitlesel gösteriler düzenlenmesi çağrıları yapıldı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar