FİLİSTİN ESİR KULÜBÜNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Filistin Esir Kulübü, işgal zindanlarındaki Filistinli esirlerin günlerdir devam eden tepkilerinden sonra Şuruk Duveyyat ve Merah Bakir isimli iki bayan esirin hücre hapsine son verildiğini duyurdu.  

Görüntülenme: 944 Tarih: 23 Aralık 2021 02:00
FİLİSTİN ESİR KULÜBÜNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Bu iki bayan esirin Damun Cezaevi'nin tecrit hücrelerinden çıkarılarak kadınlar koğuşuna nakledildikleri ifade edildi. Kendilerine verilen özel cezaların da bugün (23 Aralık Perşembe) kaldırılması bekleniyor. 

Esir Kulübü, esirlerin temsilcilerinin, kadın esirlerin istekleri, Nafha Cezaevi'ndeki esirlere baskıya son verilmesi, 130 günden beri açlık grevinde olan Hişam Ebu Hevvaş'ın özgürlüğüne kavuşturulması gibi taleplerin de kabul ettirilmesi konusunda işgal zindanlarının yetkilileriyle pazarlıklarının sürdüğünü dile getirdi. 

İşgal güçleri geçtiğimiz günlerde kadın esirlere yönelik çok çirkin muamelelerde bulunmuş ve bu, büyük tepkilere neden olmuştu. Bu tepkiler sebebiyle Nafha Cezaevi'ndeki bir esirin bıçaklı eylem gerçekleştirmesi sonucu bir işgal subayı bıçakla yaralanmıştı. Bu olay üzerine de işgal güçleri Nafha Cezaevi'ne baskın düzenleyerek esirlere saldırılarda bulunmuş ve kendilerini çıplak bir şekilde soğukta, açık alanda saatlerce bekletmişlerdi. Bütün bu gelişmeler karşısında esirler de dün sabahtan itibaren protesto eylemlerini artırmışlardı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar