EMİR EL LEDDAVİ'NİN KATİLLERİ YARGIDA HESAP VERMELİ

Bir insan hakları kuruluşu dün (22 Aralık Çarşamba) akşam yaptığı açıklamada, Eriha'daki Akabe Cebr mülteci kampında Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden Emir El-Leddavi'nin öldürülmesi olayıyla ilgili yargı dosyası açılmasını ve cinayete karışanların sorgulanmasını istedi.  

Görüntülenme: 873 Tarih: 23 Aralık 2021 14:06
EMİR EL LEDDAVİ'NİN KATİLLERİ YARGIDA HESAP VERMELİ

Adalet İçin Avukatlar Grubu, Emir El-Leddavi isimli gencin öldürülmesinin hukukun devre dışı olması ve Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik güçlerinin sokağa karşı sert, kaba, tehditçi tavırlarını yansıtmaya alışık olmasından kaynaklandığını dile getirdi. 

Özgürlüğüne kavuşan bir esirin karşılanması töreni esnasında, Eriha'ya bağlı Akabe Cebr mülteci kampında aracı Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik güçleri tarafından takibe alınan ve saldırıya uğrayan Emir İsa El-Leddavi 21 Aralık Salı günü akşam saatlerinde hayatını kaybetmişti. 

Leddavi'nin, söz konusu tören esnasında polisler tarafından şiddetle darp edildiği, sonra Eriha Şehir Hastanesi kliniklerinde yoğun bakıma alındığı ve 9 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybettiği ifade edildi. 

Leddavi'nin cenazesi dün öğle namazından sonra düzenlenen ve büyük bir kalabalığın katıldığı cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar