KATİL İSRAİL ÖMER EBU ASAB'IN MÜBAREK NAAŞINI TESLİM EDECEK

İsrail işgal yönetimi bugün (22 Aralık Çarşamba), 35 gün önce 16 yaşında şehit edilen ve Kudüs'ün İseviyye kasabasından olan Ömer Ebu Asab'ın naaşını teslim etmeyi planladığını açıkladı.  

Görüntülenme: 1345 Tarih: 22 Aralık 2021 22:45
KATİL İSRAİL ÖMER EBU ASAB'IN MÜBAREK NAAŞINI TESLİM EDECEK

Vadi Hilve Bilgi Merkezi'nin çocuk yaştaki mağdurlarla ilgilenen avukatı Muhammed Mahmud, işgal yönetiminin başsavcılığından kendisini arayarak, Savunma Bakanı ile ve subaylarla görüşülüp Ömer Ebu Asab isimli çocuğun naaşının teslim edilmesi kararı verildiğini bildirdiklerini ancak hangi tarihte ve nerede teslim edileceğine dair herhangi bir bilgi vermediklerini söyledi. 

Avukat Muhammed Mahmud bugün yaptığı açıklamada, söz konusu bilginin kendisine, işgal rejiminin Yüksek Mahkeme'sinde açılan temyiz davasının görüşüleceği duruşmadan birkaç saat önce iletildiğini belirtti. 

Avukat, işgal savcılığının kendisinden duruşmanın iki gün ertelenmesini talep ettiğini ancak kendisinin bunu reddettiğini, bunun üzerine şehidin naaşının teslim edilmesi kararı verildiğini söyledi. 

Ebu Asab geçtiğimiz Kasım ayının 17'sinde, Eski Kudüs bölgesinde bir yahudi yerleşimcinin ve işgal güçlerinin attığı mermilerle şehit edilmişti. Onu şehit eden işgalciler, bıçaklı eylem teşebbüsünde bulunduğunu iddia etmişlerdi. 

İşgal güçleri bazen şehit ettikleri Filistinlilerin naaşlarına el koyarak daha sonra onları rehine olarak kullanıyor ve ailelerini birtakım şartları kabule zorlamak için değerlendirmeye çalışıyorlar. Bazı şehitlerin cenazelerini de teslim etmeyerek Rakamlar Mezarlığı adı verilen bir mezarlığa isimsiz bir şekilde sadece mezar numarası vererek gömüyorlar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar