FİLİSTİNLİ ESİRLER EYLEMDE

 

Görüntülenme: 1155 Tarih: 22 Aralık 2021 21:37
FİLİSTİNLİ ESİRLER EYLEMDE

Filistin Esir Kulübü, işgal rejiminin muhtelif cezaevlerindeki Filistinli esirlerin, özellikle esir kadınlara yönelik kötü muameleyi, Nafha Cezaevi'ndeki esirlere yönelik baskıyı protesto amaçlı eylemlerini bugün (22 Aralık Çarşamba) başlattıklarını duyurdu. Kahvaltıları geri çevirme ve koğuşları açmama gibi eylemlerle ilk protestolarını başlatan  esirler aynı zamanda 130 gündür açlık grevinde olan esir Hişam Ebu Havvaş'ın da özgürlüğüne kavuşturulmasını istiyor. 

Filistin Esir Kulübü, ileri saatlerin daha gergin olabileceğine dikkat çekerek işgal yönetiminin baskı ve şiddeti artırması durumunda esirlerin de bütün seçenekleri kapsayacak bir şekilde direniş ve protesto eylemlerini genişleteceklerini hatırlattı. 

Esir Kulübü, esir kadınlara yönelik muameleyi protesto eden bir esirin gerçekleştirdiği eylemde bir işgal subayının yaralanması üzerine Nafha Cezaevi'ne baskın düzenleyen işgal askerlerinin, saatlerce soğukta çıplak beklettiği ve bazılarını darp ettiği esirlerin son durumları hakkında net bir bilgi edinemediklerini bildirdi. 

İşgal zindanlarındaki kadın esirlere yönelik uygulamalar ve şiddet, esirler arasında tepkiye neden olmuş ve Hamas Esirleri Yüksek İdare Komitesi tarafından yapılan açıklamada olan bitenlerden işgal yönetiminin sorumlu olduğu dile getirilmişti. 

Hamas Esirleri Yüksek İdare Komitesi açıklamasında bayan esirlere yönelik hiçbir taşkınlığın müsamaha ile karşılanmasının mümkün olmadığını, işgal zindanları yönetiminin tutumunu değiştirmemesi durumunda gerekenin yapılacağını hatırlatmıştı. 

İşgal güçleri 19 Aralık Pazar gecesi Damun Cezaevi'ne düzenledikleri baskında kadın esirleri darp etmiş, örtülerini açıp kendilerini boyunlarından çekerek sürüklemişlerdi. 

Kadın esirlere yönelik bu muameleyi protesto eden ve Nafha Cezaevi'nde tutulan Yusuf Talat El-Mebhuh isimli bir esir bıçaklı eylemle cezaevi görevlilerinden bir işgal subayını yaralamıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar