EMİR İSA EL LEDDAVİ HAKK'A UĞURLANDI

 

Görüntülenme: 913 Tarih: 22 Aralık 2021 23:13
EMİR İSA EL LEDDAVİ HAKK'A UĞURLANDI

Özgürlüğüne kavuşan bir esirin karşılanması töreninde Filistin Yönetimi güvenlik güçleri tarafından darp edilerek ağır yaralanan ve 9 gün yoğun bakımda tutulduktan sonra dün akşam hayatını kaybeden Emir İsa El-Leddavi'nin cenazesi bugün (22 Aralık Çarşamba) Eriha'ya bağlı Akabe Cebr mülteci kampında öğle namazından sonra düzenlenen cenaze töreninin ardından ahirete uğurlandı. Törene büyük bir kalabalık katıldı. 

Leddavi'nin cenaze namazı mülteci kampındaki Abbasiye Camisi'nin alanında kılındı. Leddavi'yi korkunç bir şekilde darp ederek ölümüne sebep olan güvenlik güçlerine tepkilerini dile getiren kalabalık Hamas bayraklarını taşıdı ve suçluların cezalandırılmasını isteyen sloganlar attı. 

Bu arada Leddavi'nin babası İsa El-Leddavi oğlunun güvenlik güçleri tarafından kasıtlı bir şekilde öldürüldüğünü dile getirdi. İsa El-Leddavi, oğlunun ve arkadaşlarının Koruyucu Güvenlik Güçleri tarafından takibe alındığını ve korkunç bir şekilde saldırıya maruz kaldıklarını belirtti. 

Hamas ve İslami Cihad Hareketi de Leddavi'nin ölümünden Filistin güvenlik güçlerinin sorumlu olduğunu dile getirerek, suça karışmış olanların mutlaka yargılanmaları gerektiğini vurguladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar