FİLİSTİNLİ MÜLTECİLERDEN UNRWA'YA TEPKİ

 

Görüntülenme: 1187 Tarih: 22 Aralık 2021 13:02
FİLİSTİNLİ MÜLTECİLERDEN UNRWA'YA TEPKİ

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA)'nın Suriye'den gelen Filistinli mültecilere yardım ve barınma desteğini kesme kararı alması üzerine, teşkilatın Lübnan'ın kuzeyindeki Beddavi mülteci kampında bulunan yönetim binası önünde Beddavi Mülteci Kampı Halk Komitesi ve Suriye'deki Mülteci Kamplarından Göç Eden Filistinli Muhacirlerin İşlerini Takip Komitesi tarafından organize edilen bir dayanışma eylemi gerçekleştirildi. 

Beddavi Mülteci Kampı Halk Komitesi Özel Sekreteri Ahmed Şaban yaptığı konuşmada UNRWA'nın bu haksız kararını kınadıklarını dile getirdi. 

Suriye'deki Mülteci Kamplarından Göç Eden Filistinli Muhacirlerin İşlerini Takip Komitesi adına da Ebu Selim Mev'id bir konuşma yaparak, Suriye'den Lübnan'a geçmek zorunda kalan Filistinli mültecilerin rahatsızlıklarını dile getirdi ve UNRWA'nın aldığı kararın son derece haksız bir karar olduğunu ifade etti. Suriye'den geçen mültecilerin çok zor şartlarda hayatlarını idame ettirmeye çalıştıklarını dile getirerek insani yardıma büyük bir ihtiyaçlarının olduğuna dikkat çekti. 

UNRWA, gelecek yılın başından itibaren Suriye'den geçen Filistinli mültecilere insani yardımların azaltılması ve barınma yardımı olarak verilen 100 dolar dağıtılması işleminin de durdurulmasına karar vermişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar