FİLİSTİNLİ ESİRLER DİRENİŞİ ARTIRACAK

Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti tarafından dün (21 Aralık Salı) yapılan açıklamada, işgal zindanlarının tümünde bugünden itibaren kahvaltıların iade edilmesi ve tüm koğuşların öğle saatlerine kadar kapalı tutulması gibi uygulamaların içinde olacağı birtakım protesto eylemleriyle direnişi artıracakları uyarısında bulundu.  

Görüntülenme: 1159 Tarih: 22 Aralık 2021 05:13
FİLİSTİNLİ ESİRLER DİRENİŞİ ARTIRACAK

Esirler hareketi, 130 günden beri açlık grevinde olan Hişam Ebu Hevvaş'ın özgürlüğüne kavuşturulması, Nafha Cezaevi'ndeki esirlere yönelik şiddetin durdurulması, Damun Cezaevi'ndeki kadın esirlere yönelik uygulamalar hakkında kabul edilen anlaşmanın uygulanması gibi muhtelif taleplerde bulunuyor. 

Bu arada Esirler Enformasyon Bürosu tarafından yapılan açıklamada işgal yönetiminin zindanlarındaki Hamas esirlerinin tümünün, aileleri tarafından ziyaret edilmelerinin yasaklandığı belirtildi. 

Açıklamada, esirlerin tüm haklarını almak ve onurlarını korumak için işgal zindanları yönetimine karşı mücadelesini sürdüreceğini dile getirdi. 

Açıklamada işgal zindanları yönetiminin başvurduğu baskı ve şiddet uygulamalarının hiçbirinin esirleri taleplerinden vazgeçmeye zorlayamayacağı, bu konudaki tutumlarından bir karınca boyu bile geri adım atmayacakları vurgulandı. 

Esirler Kulübü tarafından yapılan açıklamada da tecrit hücresine konan üç bayan esirin Celbu (Gilboa) Hapishanesi'nden Damun Hapishanesi'ne nakledildiği ancak burada da hücreye kondukları belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar