CENİN'DE BİR FİLİSTİNLİ ŞEHİT EDİLDİ

Dün (21 Aralık Salı) akşam saatlerinde, İsrail işgal ordusu, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin civarında bir Filistinlinin askeri kontrol noktasında arabayla çarpma teşebbüsünde bulunduğu için işgal askerleri tarafından ateş edilerek öldürüldüğünü açıkladı.  

Görüntülenme: 874 Tarih: 22 Aralık 2021 02:35
CENİN'DE BİR FİLİSTİNLİ ŞEHİT EDİLDİ

Siyonistlere ait Yediot Ahranoot gazetesinin yayınladığı haberde, Filistinli bir araç sürücüsünün Cenin'in güneybatısındaki Mevo Dotan yahudi yerleşim merkezi yakınında askeri kontrol noktasını yararak çarpma teşebbüsünde bulunduğu, bunun üzerine askerlerin hızla ateş ettikleri ve sürücünün ağır yaralandığı, ardından arabasının ateş aldığı ve kendisinin hayatını kaybettiği belirtildi. 

Olayla ilgili olarak Haaretz gazetesinin yayınladığı haberde de Filistinli sürücünün çarpma teşebbüsünde bulunmasından şüphelenilmesi üzerine ateş edildiği ve aracının alev aldığı belirtildi. 

İşgal ordusu tarafından yapılan açıklamada, Filistinli sürücünün çarpma teşebbüsünden dolayı üç işgal askerinin yaralandığı belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar