SİYONİST ASKERLER NAFHA CEZAEVİNE BASKIN DÜZENLEDİ

 

Görüntülenme: 1136 Tarih: 21 Aralık 2021 22:33
SİYONİST ASKERLER NAFHA CEZAEVİNE BASKIN DÜZENLEDİ

Dün (20 Aralık Pazartesi) akşam saatlerinde, işgal güçlerinin kadın esirlere yönelik daha önceki muamelesini protesto eden bir esirin cezaevinde görevli bir işgal subayını bıçaklı eylemde yaralaması üzerine işgal askerleri Nafha Cezaevi'ne baskın düzenledi. Olay üzerine Hamas bir açıklama yaparak esirlerin yalnız olmadıklarını hatırlattı ve gerginliğin tırmandırılmaması konusunda işgal rejimini uyardı. 

Esirler Enformasyon Bürosu tarafından yapılan açıklamada işgal rejiminin cezaevleri yönetimine bağlı askerlerin Nafha Cezaevi'nin 12 numaralı koğuşunda bulunan esirleri demir zincirlere bağlayıp, üstlerinde elbise ve herhangi bir örtü olmaksızın soğuk bir alanda beklettiği ifade edildi. 

Esirler Enformasyon Merkezi ayrıca Hamas Esirler Yüksek Yönetim Komisyonu üyesi Muhammed Arman ile Eşref Ez-Zağir'in Nafha Cezaevi içinde tecrit hücresine kapatıldıkları bilgisi verdi. 

Açıklamada işgal güçlerinin Nafha Cezaevi'ne baskın düzenlediği sırada, esirler tarafından çıkarılan tekbir seslerinin, bitişiğindeki Ramon Cezaevi'nden de duyulduğuna dikkat çekildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar