BATI ŞERİA'DA GÖZALTI FURYASI

Siyonist işgal güçleri bugün (20 Aralık Pazartesi) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde yine baskınlar gerçekleştirdi ve aralarında özgürleştirilmiş eski esirlerin de bulunduğu bazı kişileri gözaltına aldılar.  

Görüntülenme: 973 Tarih: 20 Aralık 2021 10:56
BATI ŞERİA'DA GÖZALTI FURYASI

Gözaltına alınanlardan birinin Birzeit Üniversitesi öğrencilerinden, buradaki İslami Kitle aktivistlerinden ve özgürleştirilmiş eski esirlerden Tevfik Ebu Arkub olduğu bildirildi. Ebu Arkub'un daha önce birkaç kez hem işgal rejimi zindanlarında hem de Filistin Yönetimi cezaevlerinde tutulduğu için üniversite öğrenimini tamamlayamadığı ifade edildi. 

İşgal güçlerinin Ramallah'ın kuzeydoğusunda yer alan El-Muğayyir köyünden Usame Gazi En-Ni'san ve şehrin doğusundaki Dura El-Kari'a beldesinden İbrahim Muhyi Kasım adlı vatandaşı gözaltına aldıkları bildirildi. 

Nablus'ta da Imad Es-Sarsur isimli şahsı ifade vermeye çağırdıktan sonra gözaltına aldılar. 

İşgal güçleri, işgal altındaki Kudüs'te Sa'd Mahmud Arikat, Kudüs'ün Ebu Dis beldesinden İbrahim Ali Rebi' ve Katanne beldesinden de Muhammed Ziyad Şemasine isimli Filistinlileri gözaltına aldılar. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri El-Halil'in kuzeyindeki Beytu Emir kasabasına baskın düzenleyerek özgürleştirilmiş eski esirlerden Cihad Mahmud El-Allami ile Halid İsa Es-Suleybi'yi gözaltına aldılar. 

Selfit'in kazası olan Kifl Haris kasabasında da yine özgürleştirilmiş eski esirlerden Salim Ebu Ya'kub'u gözaltına aldılar. 

Bunun dışında da değişik bölgelere baskınlar düzenlediler. Sabah saatlerinde de Es-Sile El-Harisiyye köyüne yapılan baskında çatışmalar meydana gelmişti. Dün akşam da Nablus'un Burka köyünde çatışmalar oldu ve 67 kişi yaralandı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar