HAMAS FİLİSTİNLİ KADIN ESİRLER İÇİN HAREKETE GEÇTİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Esir Bürosu Sorumlusu Zahir Cebbarin, hareketin işgal rejiminin esir kadınlara yönelik muameleleri hakkında aracı olarak Mısır'a bilgi verildiğini, böylesine bir muameleye 30 yıldan bu yana ilk kez başvurulduğunun ve bunların bütün kırmızı çizgilerin aşılması anlamına geldiğinin ifade edildiğini söyledi.  

Görüntülenme: 865 Tarih: 20 Aralık 2021 06:28
HAMAS FİLİSTİNLİ KADIN ESİRLER İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Cebbarin, Quds Pres haber ajansına yaptığı açıklamada, dün ve bugün (20 Aralık Pazartesi) esirlerin yönetimleriyle işgal cezaevleri idaresi arasında uzun görüşmeler yapıldığı, meselenin esirler nezdinde çözüme kavuşturulması ve tecride maruz bırakılan esir yöneticilerinin koğuşlara çıkarılması konusundaki kesin talebin cezaevleri yönetimine iletildiğini belirtti. 

Cebbarin 32 kadın esire şiddet uygulandığını, yönetici konumunda olanların tecrit hücrelerine kapatıldığını ve kendilerine normal mahkum muamelesi göreceklerinin, herhangi bir temsil yetkilerinin olmayacağının bildirildiğini ifade etti. 

Bu arada Esirler İletişim Ofisi Müdürü Nahid El-Fahuri de kadın esirlere yönelik şiddete cevap verilmesi için bütün seçeneklerin geçerli olduğunu ifade etti. 

İşgal güçleri dün gece Damun Cezaevi'ne düzenledikleri baskında kadın esirleri darp etmiş, örtülerini açıp kendilerini boyunlarından çekerek sürüklemişlerdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar