SİYONİST İSRAİL'İ BATI ŞERİA KORKUSU SARDI

Siyonistlere ait Kanal 12 isimli tv kanalı, bugün (20 Aralık Pazartesi) yayınladığı bir haberde işgal yönetiminin güvenlik teşkilatının, önümüzdeki günlerde birtakım feda eylemleri gerçekleştirilebileceğine dair uyarılar aldığı için işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde güvenlik elemanlarının sayısını artırma kararı aldığını duyurdu.  

Görüntülenme: 806 Tarih: 20 Aralık 2021 22:38
SİYONİST İSRAİL'İ BATI ŞERİA KORKUSU SARDI

Haberde ayrıca Batı Şeria bölgesinde yahudi yerleşimcilerin saldırılarında artış gözlemlenmesinin çatışmalara neden olabileceği ve kısa sürede önüne geçilmesinin mümkün olamayacağı değerlendirmesinde bulunulduğuna dikkat çekildi. 

Siyonist işgal rejiminin şiddet uygulamaları son günlerde bölgede gerginliğin artmasına sebep olmuş ve bazı bölgelerde çatışmalar meydana gelmişti. 

İşgal ordusunun ve yahudi yerleşimcilerin saldırısına karşı Hamas ve İslami Cihad Hareketi başta olmak üzere bütün direniş güçlerinin Batı Şeria bölgesinde işgal ordusuna ve yerleşimcilere karşı eylemlerin artırılması yönünde kararlar alması işgal yönetiminde de endişeye yol açmış durumda. 

İşgal güçlerinin ve yerleşimcilerin baskınları dün akşam ve gece Batı Şeria'daki Nablus şehrine bağlı Burka köyünde ve Cenin'e bağlı Es-Sile El-Harisiyye beldesinde geniş çaplı çatışmalara neden olmuştu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar