KATİL İSRAİL ASKERLERİ NABLUS'A BASKIN DÜZENLEDİ

Dün (19 Aralık Pazar) gece, Nablus'un kuzeybatısındaki Burka köyüne işgal güçleri tarafından düzenlenen baskında Filistinlilerden 67 kişinin lastik kaplamalı mermilerle ve atılan gaz bombalarından etkilenerek yaralandığı haber verildi.  

Görüntülenme: 918 Tarih: 20 Aralık 2021 12:13
KATİL İSRAİL ASKERLERİ NABLUS'A BASKIN DÜZENLEDİ

Kızılay'ın Nablus Acil Yardım ve Olağanüstü Durumlar Merkezi Müdürü Ahmed Cibril, adı geçen köyde çıkan çatışmalar sırasında acil yardım ekiplerinin lastik kaplamalı mermiyle yaralanmış 15, gaz bombasından etkilenmiş de 52 kişiye müdahalede bulunduğunu ifade etti. 

Pazar günü akşam saatlerinde de yine aynı köyün yakınında yahudi yerleşimcilerin arabalara saldırması sonucu dört Filistinli yaralanmıştı. 

Dün akşam işgal güçleri ayrıca El-Bire şehrinin Sathu Merhaba Mahallesi'ne baskın düzenlediler. Görgü tanıkları bu baskın üzerine mahalle ahalisiyle işgal güçleri arasında çatışmalar çıktığını ve işgal güçlerinin lastik kaplamalı mermilerle, göz yaşartıcı gaz bombalarıyla ve ses bombalarıyla saldırı düzenlediklerini ancak herhangi bir yaralanma olayı olmadığını belirttiler. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar