BM'DE FİLİSTİN LEHİNE BİR KARAR ONAYLANDI

BM Genel Kurulu, siyonist rejimin işgaline karşı bir karar tasarısını kabul etti. 

Görüntülenme: 1013 Tarih: 20 Aralık 2021 00:35
BM'DE FİLİSTİN LEHİNE BİR KARAR ONAYLANDI

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Suriye ve Filistin lehine bir karar tasarısını onayladı.

Filistin haber ajansı Sama'nın haberine göre karar, Doğu Kudüs de dahil olmak üzere Filistin halkı ve işgal altındaki Suriye Golan halkının bölgenin doğal kaynakları ve topraklar üzerindeki egemenliğini kalıcı olarak temin ediyor.

BM Genel Kurulu'nun yaklaşık 156 üye ülkesi, Filistin'in doğal kaynakları üzerindeki egemenliğini onaylayan bir karar lehinde oy kullandı.

Sadece Kanada, İsrail, Marshall Adaları, Mikronezya Federal Devletleri, Nauru, Palau ve ABD, Filistin'in doğal kaynak egemenliğine karşı oy kullandı. 15 ülkeyse çekimser oy kullandı.

Taslak kararname, Doğu Kudüs de dahil olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarındaki Filistin halkının ve işgal altındaki Suriye Golan'ındaki Arap nüfusun doğal kaynakları üzerindeki kalıcı egemenliğini teyit ediyor.

Karar aynı zamanda işgalci güç olan İsrail'i, Doğu Kudüs de dahil olmak üzere işgal altındaki Filistin ve Suriye topraklarındaki doğal kaynakların sömürülmesine, zarar görmesine, kaybolmasına veya tükenmesine ve doğal kaynakların tehlikeye atılmasına son vermeye çağırıyor.

rasthaber

Yorumlar