MAHİR SALAH HAMAS'IN STRATEJİK ÖNCELİKLERİNİ AÇIKLADI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Mahir Salah, herkesin Hamas’la diyalog kurmadan Filistin davasıyla ilgili hiçbir projede ilerleme sağlanamayacağının farkında olduğunu ifade etti. 

Görüntülenme: 977 Tarih: 20 Aralık 2021 11:31
MAHİR SALAH HAMAS'IN STRATEJİK ÖNCELİKLERİNİ AÇIKLADI

Şihab Haber Ajansı’na konuşan Salah, Filistin halkının ve tüm bölge halklarının Hamas’a ve projesine güveninin arttığını, bunun da Filistin dâhilinde ve haricinde harekete halk desteğini artırdığını söyledi.
 

Siyasi sahada Hamas’a ve destekçilerine baskı yapıldığına dikkat çeken Salah, hareketin sahip olduğu halk desteği ve siyasi ilişkiler tecrübesiyle bu aşamayı atlatacağını kaydetti.
 

Salah, Hamas’ın bölgesel ve uluslararası düzeyde harekete resmi ve sivil desteği genişletmek için planı ve programı olduğunu, bölgesel ve uluslararası gelişmeleri ve dengeleri çok iyi okuduğunu söyledi.
 

Hamas’ın bugün Filistin’de direniş ve cihadın öncüsü olduğunu belirten Salah, hareketin iç seçimlerini tamamladıktan sonra yeni öncelikler belirlediğini, özgürlüğe kadar direniş yürüyüşünü geliştirmeye devam edeceğini ve Filistinli grupları Siyonist projeye karşı koyma gücüne sahip milli bir proje üzerinde birleştirmeye çalışacağını açıkladı.
 

Salah, Hamas’ın askeri gücünü geliştireceğini ve işgal rejimini Filistinli esirleri serbest bırakmaya mecbur bırakacağını, Filistin davasını ümmetin aralarındaki anlaşmazlıkları bir yana bırakıp üzerinde birleştiği bir dava yapmaya çalıştığını, Filistin dışında yaşayan Filistinlilerin rolünü etkinleştirerek Filistin’le ilgili kararlarda söz sahibi olmalarını sağlamanın da öncelikleri arasında olduğunu bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar