SİYONİST İŞGALCİLER BURKA BELDESİ SAKİNLERİNE SALDIRDI

Nablus’un kuzeybatısındaki Burka beldesi sakinleri bugün Yahudi yerleşimcilerin beldenin kenar mahallelerine düzenlediği saldırıyı püskürtürken işgal güçlerinin Nablus’un kuzeyindeki Sebastiya beldesinin girişlerini kapattığı bildirildi. 

Görüntülenme: 886 Tarih: 19 Aralık 2021 16:32
SİYONİST İŞGALCİLER BURKA BELDESİ SAKİNLERİNE SALDIRDI

Yerel kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerden bir grubun üç araçla Burka beldesinin batı girişine geldiğini ve belde sakinlerine ait evlere taşlarla saldırdığını söyledi.
 

Kaynaklar, belde sakinlerinin Yahudi yerleşimcilere karşı koyduğunu ve yerleşimcileri geldikleri gibi gitmeye mecbur bıraktığını ifade etti.
 

Nablus’un kuzeyindeki Sebastiya beldesinde de işgal güçleri belde girişlerini kapattı.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin belde girişlerine beton bloklar yerleştirdiğini ve beldeye giriş-çıkışları engelleyerek trafiği aksattığını belirtti.
 

Geçtiğimiz Perşembe günü Nablus kentinin kuzeyinde gerçekleştirilen ateş açma eyleminde bir yerleşimcinin hayatını kaybetmesinin ardından Cuma günü öğle saatlerinde Yahudi yerleşimciler Nablus’un beldelerine ve köylerine saldırılar düzenledi.
 

Bu arada, Batı Şeria ve Kudüs’te Kasım ayında gerçekleştirilen direniş eylemlerinde artış yaşandığı,  bir işgalcinin hayatını kaybettiği ve 27’sinin de yaralandığı kaydedildi.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Batı Şeria Teşkilatı Enformasyon Dairesi’nin hazırladığı rapora göre, geçen ay Batı Şeria’da 15’i ateş açma ve silahlı çatışma olmak üzere 594 direniş eylemi gerçekleştirildi.
 

Kasım ayında Batı Şeria’da gerçekleştirilen ateş açma eylemlerinin 8’inin Nablus vilayetinde yaşandığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar