HİZBULLAH SEÇİM SLOGANINI AÇIKLADI

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Yardımcısı, bu hareketin karşısındaki tarafın seçimlere uluslararası destek, ABD ve Körfez ülkelerinin parası ile girdiğini söyledi. 

Görüntülenme: 998 Tarih: 18 Aralık 2021 11:36
HİZBULLAH SEÇİM SLOGANINI AÇIKLADI

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Fars Körfezi'ndeki bazı Arap ülkelerinin ve ABD'nin yaklaşan Lübnan seçimleri konusundaki olumsuz davranışlarını açıkladı.

Şeyh Naim Kasım şu ifadelerde bulundu: ‘Bir sonraki seçim savaşı çok zor olacaktır ve Hizbullah'ın karşısındaki taraf bu seçimlere, uluslararası destek ve Amerika Birleşik Devletleri ve Fars Körfezi ülkelerinin parasıyla girmiştir.

Hizbullah'ın karşısındaki tarafın temel amacı, Lübnan'da iktidara hakim olmak ve izlediği politikaları yönetebilmek için parlamentoyu ele geçirmektir.

Hizbullah’ın karşısındaki bu tarafın sloganı, "Hizbullah ve müttefikleriyle düşmanlıktır.” Bu yüzden onları her gün Hizbullah ve müttefiklerine karşı konuşurken görüyoruz, bu şekilde ABD, Avrupa ve bazı Körfez ülkelerinin nazarını kazanabileceklerine inanıyorlar.

Bahsettiğimiz bu tarafın Lübnan için ekonomik planı yok. Bu insanlar ülkenin bütünlüğü konusunda endişeli mi? Lübnan'ın kurtuluşu için mi çalışacaklar yoksa işgalci ‘İsrail’ ile birlikte mi yaşayacaklar?

Bu kişiler, ABD ve ‘İsrail’in Lübnan'da istediğini yapabilmesi için direnişin gücünü yok etmek istiyorlar. Direnişe düşmanlık sloganı taşıyanlar, 30 yıldır iktidarda olan ve bu nedenle yolsuzluğa ortak olan kişilerdir.’

Naim Kasım, bu kişilerin Lübnan'daki ABD Büyükelçiliği'ne bağımlılığına değinerek şunları söyledi: ‘Biz, parlamento seçimlerine iki sloganla gireceğiz: Birinci başlık, ‘İsrail’in saldırıları karşısında direniş ve kurtuluş projesine destektir. "İkinci başlık, güçlü bir Lübnan inşa etmeyi ve yolsuzluk ve yolsuzluk yapanlarla mücadeleyi amaçlayan eksiksiz bir ekonomik ve sosyal program aracılığıyla halka hizmet etmektir.’

Lübnan parlamentosu 19 Ekim'de, 27 Mart’ta parlamento seçimleri düzenlemeyi kabul etti.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah da Hizbullah'ın seçimleri zamanında yapmak istediğini ve Lübnanlı herhangi bir tarafın parlamento seçimlerini ertelemek istediğine dair bir belirti olmadığını vurguladı.

Daha önce de medya kaynakları, Lübnanlı siyasi grupların ülkenin 27 Mart'ta yapılması planlanan mevcut seçim yasasına uygun olarak seçimlerin zamanında yapılması çağrısında bulunduğunu açıkladı.

Lübnan sistemi parlamenter bir sistemdir ve başbakan ve cumhurbaşkanı bu parlamentodan çıkmaktadır. Bu yüzden dört yılda bir yapılan bu ülkedeki parlamento seçimleri bu kadar önemlidir ama önceki seçimler dokuz yıl aradan sonra ilk kez 5 yıl gecikmeli olarak 8 Mayıs 2018 tarihinde yapılmıştır.

rasthaber

Yorumlar