SİYONİST GÜÇLER GAZETECİ MAHMUD ALYAN'A SALDIRDI

Filistinli Gazeteciler Sendikası, İsrail işgal güçlerinin, işgal altındaki Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi ahalisinden olan ve evinden göçe zorlanma tehdidiyle karşı karşıya bulunan Salim ailesiyle dayanışma eylemini görüntülemesi esnasında gazeteci Mahmud Alyan'a saldırıda bulunmasını kınadı.  

Görüntülenme: 1187 Tarih: 18 Aralık 2021 14:07
SİYONİST GÜÇLER GAZETECİ MAHMUD ALYAN'A SALDIRDI

Sendika dün (17 Aralık Cuma) akşam yaptığı basın açıklamasında, Mahmud Alyan'a yönelik saldırının gerçeklerin gün yüzüne çıkarılmasından korkan siyonist işgal güçlerinin Filistinli medya mensuplarını susturma ve engelleme amacıyla izledikleri vahşi politikalarının bir yansıması olduğunu dile getirdi. 

Sendika, başta Uluslararası Gazeteciler Birliği ve BM İnsan Hakları Konseyi olmak üzere uluslararası insan hakları kuruluşlarını ve sivil toplum kurumlarını işgal rejiminin bu vahşi tutumu karşısında tavır almaya, onun saldırılarını kınamaya ve Filistinli gazetecilerin haklarını savunmaya çağırdı. 

Filistinli Gazetecilere Destek Komitesi, geçtiğimiz Kasım ayı içinde gazetecilere ve basın mensuplarına yönelik toplamda 86 hak ihlalinin olduğunu, bunun 73'ünün işgal güçleri, 13'ünün ise Filistin Yönetimi güvenlik ekipleri tarafından gerçekleştirildiğini dile getirmişti. 

Komite'nin basın özgürlükleri konusunda yayınlamış olduğu aylık rapora göre işgal güçleri Kasım 2021'de 30 gazeteciye veya basın mensubuna saldırıda bulundu. 

Rapora göre saldırılar değişik şekilde vuku buldu. Bunların içinde gerçek mermiyle saldırı, gaz bombası veya ses bombası atma, biber gazı sıkma, pis su sıkma, coplarla veya silah dipçikleriyle darp etme, çirkin hakaretlerde bulunma gibi uygulamalar var. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar