KUDÜS İÇİN AVRUPALILAR DERNEĞİNDEN UKRAYNA'YA TEPKİ

Kudüs İçin Avrupalılar Derneği, Ukrayna'nın Tel Aviv Büyükelçisi Yevgen Korniychuk'un, ülkesinin Kudüs'ü işgal rejiminin başkenti olarak tanıyabileceğine ve büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyabileceğine dair açıklamasına şiddetle tepki gösterdi.  

Görüntülenme: 1101 Tarih: 18 Aralık 2021 15:04
KUDÜS İÇİN AVRUPALILAR DERNEĞİNDEN UKRAYNA'YA TEPKİ

Ukrayna Büyükelçisi Korniychuk, ülkesinin siyonist işgal rejimiyle diplomatik ilişkileri başlatmasının 30. yıl dönümü münasebetiyle bir siyonist bakanın verdiği davette yaptığı açıklamada; "Burada hiçbir bakan veya büyükelçinin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak isimlendirmekten başka yapabileceği bir şey yoktur." ifadesini kullanarak ülkesinin de önümüzdeki birkaç ay içinde bu şehirde yeni bir büyükelçilik binası açmasının tercih edildiğini söylemişti. 

Kudüs İçin Avrupalılar Derneği, Ukrayna büyükelçisinin sergilediği tutumun gerek Ukrayna'nın gerekse Avrupa Birliği'nin bugüne kadar Kudüs konusunda sergilediği tutuma aykırı olduğuna dikkat çekti. 

Dernek, Ukrayna'dan bir an önce Kudüs'ün hukuki konumu açısından sorun oluşturan bu açıklamaları geçersiz kılan bir tavır ortaya koyan açıklama yapması talebinde bulundu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar