TERÖRİST İSRAİL FİLİSTİNLİ KADIN ESİRLERE ZULÜM EDİYOR

İşgal güçlerinin, zindanlardaki Filistinli esir kadınlara yönelik saldırılarını protesto ve esir kadınlara yönelik şiddetin son bulması amacıyla esirler arasında başlatılan dayanışma genişleyerek devam ediyor.  

Görüntülenme: 1202 Tarih: 18 Aralık 2021 17:01
TERÖRİST İSRAİL FİLİSTİNLİ KADIN ESİRLERE ZULÜM EDİYOR

Esirler Enformasyon Bürosu tarafından yapılan açıklamada, işgal zindanları yönetiminin esir kadınlar karşısındaki uygulamalarında bir değişiklik olmaması durumunda esirler hareketinin bu gece bir ültimatom yayınlayacağını haber verdi. 

İşgal zindanlarındaki kadın esirlere yönelik uygulamalar ve şiddet, esirler arasında tepkiye neden olmuş ve Hamas Esirleri Yüksek İdare Komitesi tarafından yapılan açıklamada olan bitenlerden işgal yönetiminin sorumlu olduğu dile getirilmişti. 

Hamas Esirleri Yüksek İdare Komitesi açıklamasında bayan esirlere yönelik hiçbir taşkınlığın müsamaha ile karşılanmasının mümkün olmadığını, işgal zindanları yönetiminin tutumunu değiştirmemesi durumunda gerekenin yapılacağını hatırlattı. 

Geçtiğimiz günlerde, işgalci askerlerin bıçaklı eylem girişimi suçlamasıyla hapse atılan ve hücreye kapatılan ergenlik yaşından küçük bir bayan esiri darp etmesi esirler arasında protesto eylemlerine ve esirlerin meseleleriyle ilgilenen kurumların tepkilerine neden olmuştu. 

İşgal zindanlarında çoğu Damon Cezaevi'nde 32 bayan esir bulunuyor. Bunlardan ikisi geçtiğimiz perşembe günü hücreye kapatıldı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar