HAMAS'TAN NABLUS EYLEMİNE KUTLAMA

İslami Direniş Hareketi (Hamas) dün (16 Aralık Perşembe) akşam saatlerinde Nablus civarında işgal ordusuna ve onun cani yerleşimcilerine karşı gerçekleştirilen kahramanca eylemi kutladığını belirterek; "Bu, Filistinli halkımızın devriminin direniş alanındaki bir uzantısıdır." ifadesini kullandı.  

Görüntülenme: 1083 Tarih: 17 Aralık 2021 11:15
HAMAS'TAN NABLUS EYLEMİNE KUTLAMA

Hamas'ın sözcüsü Hazim Kasım eylemle ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında; "Bu eylem, Batı Şeria'daki kahraman Filistinli halkımızın, işgalciyi Filistin topraklarından çıkarıncaya ve onun yerleşimcilerini süpürüp atıncaya kadar meşru mücadelesini sürdürmekte kararlı olduğunun yeni bir ispatıdır." dedi. 

Kasım, Batı Şeria'nın bütün şehirlerinde ve köylerinde enine boyuna uzanan direniş ruhunun Filistin halkının zafere ulaşacağını, bağımsızlık ve yurda dönüş hedeflerini gerçekleştireceğini ortaya koyduğuna dikkat çekti. 

Dün akşam saatlerinde Batı Şeria'nın Nablus vilayetinin kuzeyinde, boşaltılmış durumdaki Homesh yahudi yerleşim merkezi civarında gerçekleştirilen bir silahlı saldırı eyleminde bir yerleşimci öldürülürken, iki yerleşimci de yaralanmıştı. 

Siyonistlere ait haber kaynaklarında eylemin, Nablus - Cenin kara yolu üzerinde hızlı bir şekilde ilerleyen araçtan ateş edilmesi suretiyle gerçekleştirildiği belirtilmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar