ŞEYH RAİD SALAH ZİNDAN GÜNLERİNİ ANLATTI

 

Görüntülenme: 1223 Tarih: 17 Aralık 2021 11:04
ŞEYH RAİD SALAH ZİNDAN GÜNLERİNİ ANLATTI

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan İslami Hareket'in lideri ve geçtiğimiz pazartesi günü işgal zindanından çıkarak özgürlüğüne kavuşan Şeyh Raid Salah, hapiste kaldığı sürede zihnini en çok meşgul eden konuların Mescidi Aksa, Filistinli esirler ve Filistin içindeki bölünmüşlük meselesi olduğunu dile getirdi. 

Quds Press haber ajansının sorularını cevaplayan Raid Salah, cezaevi günlerinin kendisi açısından çok zorlu ve sıkıntılı olduğunu, işgal görevlilerinin kendinden intikam almak için baskıcı ve aşağılayıcı bir politika izlediklerini vurguladı. 

Tamamen tecride maruz kaldığı hücre hapsinde Mescidi Aksa'nın maruz kaldığı oyunların, Kudüs'ün eski mahallelerinin, İsrail zindanlarında tutulan Filistinli esirlerin sabah akşam maruz kaldığı vahşet ve işkencenin, insanlık dışı uygulamaların, Filistin'in karşı karşıya olduğu realitenin ve Filistin içindeki bitmeyen bölünmüşlük halinin sürekli kafasını kurcaladığını dile getirdi. 

Şeyh Salah, siyonist işgalin bugüne kadar geçen tarihi içinde bir kez bile iyiliği temsil etmediğini, sürekli şerri, kötülüğü temsil ettiğini, bu görünümün onun doğal bir görünümü olduğunu vurguladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar