AÇLIK GREVİNDEKİ FİLİSTİNLİ ESİR HİŞAM EBU HEVVAŞ'IN SAĞLIK DURUMU ÇOK KRİTİK

Filistin'deki bir hukuki kaynak, İsrail işgal zindanlarında 122 günden beri açlık grevinde olan Hişam Ebu Hevvaş'ın sağlık durumunun çok tehlikeli bir yere geldiğini dile getirdi.  

Görüntülenme: 1185 Tarih: 16 Aralık 2021 03:14
AÇLIK GREVİNDEKİ FİLİSTİNLİ ESİR HİŞAM EBU HEVVAŞ'IN SAĞLIK DURUMU ÇOK KRİTİK

Esirlerin İşleri Komisyonu'un vekili Abdülkadir El-Hatib, esir Hişam Ebu Hevvaş'ın ölüm ile hayat arasında bir yerde olduğunu ifade etti.

Verilen bilgilerde Ebu Hevvaş'ın iyice zayıfladığı, tamamen bir deri bir kemik kaldığı ve sık sık bilinç kaybı yaşadığı, ileri düzeyde potasyum eksikliğine maruz kaldığı, ciğer ve kalp ağrıları çektiği, acılarının çok artması sebebiyle uyumakta zorluk çektiği belirtildi. 

Evli ve beş çocuk babası olan Ebu Hevvaş Ekim 2020'de gözaltına alınmış ve hakkında 6 ay idari tutukluluk hükmü verilmiş sonra da tutukluluğunun süresi uzatılmıştı. Daha önce de işgal zindanlarında 8 yıl esaret hayatı yaşadı. 

İsrail işgal rejiminin Filistinlilere yönelik olarak kullandığı "idari tutuklama" uygulamasına göre bir işgal yargıcı herhangi bir suçlama yapmadan ve dava dosyası açmadan bir Filistinliyi altı ay süreyle hapse atabiliyor ve tutukluluğunu yine hiçbir gerekçe ileri sürme ihtiyacı duymaksızın altı aylık sürelerle on kez uzatabiliyor. On kez uzatmanın tamamlanmasından sonra serbest bırakması gerekse bile, tutuklu bir süre serbest bırakıldıktan sonra işgal güçlerinin birkaç gün içinde onu yeniden idari tutuklu olarak hapse atmaları imkanı var. Bu da işgal yargısına, bir Filistinliyi sadece belli aralıklarla ev ziyareti izni vermek suretiyle yargısız bir şekilde müebbet hapse mahkum etmesine imkan veriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar