EMİR ABDULLAHİYAN İSMAİL HENİYYE İLE GÖRÜŞTÜ

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) siyasi büro başkanıyla yaptığı telefon görüşmesinde, bölge sorunlarının temelinde sahte Siyonist rejimin yattığını vurguladı. 

Görüntülenme: 949 Tarih: 15 Aralık 2021 22:34
EMİR ABDULLAHİYAN İSMAİL HENİYYE İLE GÖRÜŞTÜ

İRNA'ya göre, Emir Abdullahiyan, Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) siyasi büro başkanı İsmail Heniyye ile yaptığı telefon görüşmesinde  hareketin kuruluş yıl dönümünü kutlayarak ''Sahte Siyonist rejimle ilişkilerini normalleştirme yolunda ilerleyen birkaç bölge ülkesi, bölgenin ve İslam ümmetinin güvenliğine ve çıkarlarına aykırı hareket etmektedir.'' dedi.

İran Dışişleri Bakanı bu telefon görüşmesinde Hamas hareketini Kutsal Kudüs'ün kurtarılmasında İslami direnişin öncülerinden biri olarak nitelendirdi ve "Bugün direniş, Filistin halkının tarihi haklarının hayata geçirilmesinde çok önemli bir role sahip" dedi.

İngiliz hükümetinin son zamanlarda Hamas'ı terör örgütü ilan etme girişimine de atıfta bulunan İran dışişleri bakanı, ''bunu Filistin halkına karşı siyasi bir eylem' olarak nitelendirdi ve İran İslam Cumhuriyeti'nin Filistin halkının direnişine verdiği desteğin devam ettiğini vurguladı.

Heniyye de, bölgedeki bazı ülkelerin Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme eylemini kınadı ve bu eylemi Amerikan-Siyonist bir yaklaşım olarak değerlendirdi.

Hamas siyasi büro başkanı, Siyonist rejimin bölgeye sızmasını bir güvensizlik, istikrarsızlık ve Filistin davası ve tüm İslam Ümmeti için bir tehdit olarak nitelendirdi ve bu stratejinin başarısızlığa mahkum olduğunu ilan etti.

parstoday

Yorumlar