AVRUPA FİLİSTİNLİLERİ KONGRESİNDEN FETİH HAREKETİNE KINAMA

Avrupa Filistinlileri Kongresi, Fetih hareketindeki ulusal güvenlik ekiplerinin, Lübnan'ın güneyindeki Burc Eş-Şimali mülteci kampının ahalisine yönelik silahlı saldırıda bulunarak üç kişinin ölümüne, birçok kişinin de yaralanmasına sebep olmalarını şiddetle kınadı.  

Görüntülenme: 855 Tarih: 14 Aralık 2021 08:53
AVRUPA FİLİSTİNLİLERİ KONGRESİNDEN FETİH HAREKETİNE KINAMA

Kongre tarafından yapılan açıklamada bu cinayetler karşısında susulmasının ve böyle bir suçun görmezden gelinmesinin mümkün olmadığını dile getirerek bu saldırının değişik amaçlara yönelik planlı ve kasıtlı bir saldırı olduğuna dikkat çekildi. 

Kongre, bu suçun Filistin'in dayanışma içindeki dokusunun tam kalbine saplanmış zehirli bir hançer olduğunu dile getirerek, bu hançerlenen dokunun Lübnan'daki mülteci kamplarında Filistinli yapının birlik ve bütünlüğünü sağlayan doku olduğu dile getirildi. 

Kongre açıklamasında, böyle bir saldırının Filistin iç barışını hedeflediğine işaret ederek, bu saldırıyla Filistin halkının kendi içinde bir çatışmaya çekilmek ve böylece siyonist işgal rejimiyle mücadeleden onu alıkoymak gibi çok çirkin bir gayenin gerçekleştirilmek istendiğini dile getirdi. 

Kongre, Filistin halkının bütün unsurlarını ve güçlerini bu tür oyunlara ve kirli planlara rağmen tek saf halinde durmaya ve birliğini korumaya davet etti. 

Lübnan’daki Burc Eş-Şimali mülteci kampında meydana gelen yangındaki patlamada hayatını kaybeden Hamza İbrahim Şahin’in, 12 Aralık Pazar akşamı düzenlenen cenaze törenine Fetih üyesi silahlı kişilerin ateş açması sonucu Filistinli üç genç şehit olmuş ve bazıları ağır 10 kişi de yaralanmıştı. Yaralılar arasında Hamas Siyasi Birimi üyesi Zahir Cebbarin de vardı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar