BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE GÖZALTI FURYASI

İsrail işgal güçleri bugün (14 Aralık Salı) sabah yine işgal altındaki Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde ve Kudüs'te baskınlar düzenleyerek birçok kişiyi gözaltına aldılar. Bu arada Birzeit Üniversitesi'ni de bastıkları ve İslami Kitle'nin bayraklarına ve tanıtım malzemelerine el koydukları belirtildi.  

Görüntülenme: 933 Tarih: 14 Aralık 2021 07:31
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE GÖZALTI FURYASI

Ramallah'ın batısındaki Deyr Ebu Meşal köyüne yaptıkları baskında Muhamed Teysir Zehran ile yaralı Nidal İbrahim Ata'yı gözaltına aldıkları bildirildi. Ramallah'ın içinden ise Nevvar Muzhir Et-Temimi ile Mehdi El-Berğusi'yi gözaltına aldılar.

İşgal güçlerinin Hamas'ın Ramallah sorumlusu Hüseyin Ebu Kuveyk'ten de sorgulama için Ofer sorgulama merkezine başvurmasını istedikleri belirtildi. 

İşgal güçleri bu arada Birzeit Üniversitesi'nin kampüsüne girerek koruma görevlilerine saldırdı, üniversitenin malzemelerini karıştırdı ve İslami Kitle'nin bayraklarını ve tanıtım malzemelerini gasp ettiler. 

Üniversite yönetimi bu baskını kınadı ve bunun akademik faaliyetlerle ilgili bütün kuralların ve geleneklerin çiğnenmesi anlamına geldiğini vurguladı. 

İşgal güçleri Tulkerem şehrinden Ali El-Abuşi'yi gözaltına aldılar. Tulkerem'in doğusundaki Kefer El-Lubbed kasabasından Fadi Abdulfettah Hattab'ı, güneyindeki Firavn kasabasından da Ömer Assaf ile Heysem Yakub'u evlerine girip arama yaptıktan sonra gözaltına aldılar. 

Beytlahim şehrinde Urrabi Mahmud El-Cevariş'i, bu şehre bağlı Batı El-Velce köyünden de Musa Muhammed Abdurabbih'i evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldılar. 

El-Halil'in Said kasabasında Cihad Musa Şelalide ve Muhammed Kevazibe'yi evlerine baskın düzenleyip arama yaptıktan sonra gözaltına aldılar. 

Şuyuh kasabasından Muhammed Yusuf Verasine ve Kassam Atıf Helayike'yi, Terkumiya kasabasından da Hasan Mazin Ebu Debus'u gözaltına aldılar. 

Kudüs'te ise Muhammed Sıyam ve Kusay Abdulalyan isimli gençleri gözaltına aldılar. 

Bunların dışında ayrıca birçok eve baskın düzenleyerek aramalar yaptı ve bazı yerlere askeri kontrol noktaları kurarak geçenleri sıkı bir aramaya tabi tuttular. 

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da tutukluyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyor. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Basın Bürosu tarafından hazırlanan aylık rapora göre işgal güçleri Kasım 2021 boyunca Batı Şeria ve Kudüs'te toplamda 2341 hak ihlali gerçekleştirdi ve 4 Filistinliyi şehit etti, 629 Filistinliyi de yaraladılar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar