ŞEYH NEBİL KAVUK'TAN ABD'YE UYARI

Lübnan parlamento seçimlerine ABD ve Arabistan’ın müdahalesine atıfta bulunan Şeyh Kavuk, Suriye, Irak, Yemen ve Afganistan'da kaybedenlerin muzaffer Lübnan'a şartlarını dayatacak konumda olmadıklarını vurguladı. 

Görüntülenme: 1002 Tarih: 13 Aralık 2021 00:16
ŞEYH NEBİL KAVUK'TAN ABD'YE UYARI

Hizbullah Merkez Konseyi üyesi Şeyh Nebil Kavuk, Güney Lübnan'ın Tayr Harfa bölgesinde düzenlenen anma töreninde şunları söyledi: ‘Bu ülkedeki krizleri derinleştiren, Lübnanlıların acılarını artıran ve birçok ülkeye Lübnan'a yardım etmemeleri için baskı yapan ABD ve Lübnan'daki ve bölgedeki araçlarıdır. Onlar, Lübnan krizinin tırmanmasını siyasi ve seçim amaçları için kullanmak istiyorlar.

Hizbullah ve müttefiklerinin kararı, parlamento seçimlerini zamanında yapmaya çalışmaktır. Ancak seçim atmosferini zehirleyen ve doğasını tehdit eden şey ABD ve Suudi Arabistan’ın müdahalesinin boyutudur. Bu nedenle onlara Lübnan'ın iç işlerine karışmayı bırakmalarını söylüyoruz.

Bu taraflar, savaş yoluyla ve Lübnan'a yönelik baskı ve yaptırımlarla başaramadıklarını seçimler yoluyla elde etmeye çalışıyorlar, ancak Lübnan'ın asla Siyonistlerin Amerikalılar vasıtasıyla yürüttüğü hedeflerinin açık bir arenası olmayacağını vurguluyoruz.

Amerikalılar kampanyaları ve reklamları finanse edebilir ve ilgili taraflara Lübnan'da fitne çıkarmak için rüşvet verebilirler, ancak Lübnan direnişinin kimliğini değiştiremezler.

Suriye, Irak, Yemen ve Afganistan'da kaybedenler, muzaffer Lübnan'a şartlarını dayatacak durumda değillerdir.’

rasthaber

Yorumlar