ABBAS GÜÇLERİNDEN ŞEHİT CENAZESİNE BÜYÜK SAYGISIZLIK

Filistin Yönetimi güvenlik güçleri bugün öğle saatlerinde Nablus kentinde şehit Cemil El-Keyyal için düzenlenen cenaze konvoyuna saldırdı ve cenaze törenine katılanların üzerine göz yaşartıcı bomba attı. 

Görüntülenme: 784 Tarih: 13 Aralık 2021 15:55
ABBAS GÜÇLERİNDEN ŞEHİT CENAZESİNE BÜYÜK SAYGISIZLIK

Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni sırasında yoğun silah seslerinin duyulduğu ve karmaşa yaşandığı, törene katılanların saldırıya tepki gösterdiği ifade edildi.
 

Yerel kaynaklar, Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin şehit cenazesine katılanların üzerine attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gaz sebebiyle onlarca kişinin boğulma tehlikesi yaşadığını söyledi.
 

Şehit El-Keyyal’ın cenaze törenine katılanlar, Filistin Yönetimi güvenlik güçleri ve işgal güçleri arasında yürütülen, geçtiğimiz yıllarda Filistinli onlarca direnişçinin şehit olmasına ve yüzlercesinin gözaltına alınmasına yol açan güvenlik koordinasyonunu kınadı.
 

Cenaze törenine katılanlar ayrıca Filistin direnişini ve İzzeddin El-Kassam Tugayları Başkomutanı Muhammed Ed-Dayf’ı öven sloganlar attı.
 

Nablus’taki Tıbbi Yardım Müdürü Dr. Gassan Hamdan, Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin cenaze konvoyunda silahlı kişiler olduğunu ileri sürerek şehit cenazesine saldırmasının büyük bir hata olduğunu söyledi.
 

Hamdan, Filistin Yönetimi’nin tavrının kabul edilemez olduğunu ve Batı Şeria’daki kötü durumun ulaştığı boyutu yansıttığını ifade etti.
 

Bu arada, bu sabah erken saatlerde işgal güçleriyle girdiği çatışmada şehit düşen El-Keyyal’ın naaşı Nablus’taki Rafidya Hastanesi morgundan alınarak Şehitler Kavşağı’nda kılınan cenaze namazının ardından kalabalık bir cenaze töreniyle toprağa verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar