GASIP İSRAİL KUDÜSLÜ AİLEYİ EVİNİ KENDİ ELİYLE YIKMAYA ZORLADI

İşgal yönetimi, dün Kudüslü bir aileyi Mescid-i Aksa’nın güneyinde yer alan Silvan beldesi Vadi Kadum Mahallesi’ndeki evini kendi elleriyle yıkmaya mecbur etti. 

Görüntülenme: 1141 Tarih: 12 Aralık 2021 03:35
GASIP İSRAİL KUDÜSLÜ AİLEYİ EVİNİ KENDİ ELİYLE YIKMAYA ZORLADI

İşgal belediyesinin aileyi evini kendisi yıkmaması halinde yıkım işleminin belediye tarafından gerçekleştirileceği ve yıkım masrafı olarak yüksek meblağlar ödemek zorunda kalacağı yönünde tehdit etmesinin ardından Nassar ailesinin üç evinden birini ağır iş makineleriyle yıktığı ifade edildi.
 

İşgal belediyesinin aileye ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle hakkında yıkım kararı verilen evi en geç 15 Aralık’a kadar yıkması için ihtarname verdiği kaydedildi.
 

Aile üyelerinden Muhammed Nassar, yüksek miktarda yıkım ücreti ödemek zorunda kalmamak için eşyaları çıkararak evi yıktıklarını belirtti.
 

Yıkılan evde oturan Cevad Nassar da “2017’den bu yana bu ev için para cezası ödüyorduk. Artık kendi arazimizde çadırda yaşayacağız” dedi.
 

Aile üyelerinden Münzir Nassar ise işgal belediyesinin yıkımı kendi ekiplerinin gerçekleştirmesi halinde 200 bin şikel yıkım masrafı isteyeceği tehdidinde bulunduğunu, annelerinin hasta olduğunu ve evleri yıkıldıktan sonra nereye gideceklerini bilmediklerini söyledi.
 

Kudüs’teki işgal belediyesi, Kudüs’ün tüm mahallelerinde ve beldelerinde Filistinli ailelere ait binlerce evi ruhsatsız inşa edildiği bahanesiyle yıkmak ve ev sakinlerini göçe zorlamak istiyor.
 

Kudüslülerin işgal belediyesinden inşaat izni alma girişimlerine rağmen işgal belediyesi Filistinlilere inşaat izni vermiyor.
 

Kudüslüler, işgal belediyesi tarafından yapılacak yıkımlardan sonra yüksek miktarlarda ceza ödememek için hakkında yıkım kararı verilen evlerini kendi elleriyle yıkmak zorunda kalıyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar