MUSTAFA EL BERGUSİ'DEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Filistin Ulusal Girişim Hareketi Genel Sekreteri Mustafa El-Bergusi, Batı Şeria’nın birçok bölgesinde dün gerçekleştirilen yerel seçimlerin yapılma şekline karşı olduklarını ifade etti. 

Görüntülenme: 1047 Tarih: 12 Aralık 2021 09:57
MUSTAFA EL BERGUSİ'DEN SEÇİM AÇIKLAMASI

El-Aksa’nın Sesi Radyosu’na konuşan El-Bergusi, yerel seçimlerin parlamento, başkanlık ve ulusal konsey seçimleriyle birlikte yapılmasını savunduklarını, seçimlerin mevcut haliyle parçalı bir şekilde yapılmasını reddettiklerini daha önce de açıkladıklarını söyledi.
 

Filistin’de kapsamlı bir seçim yapılması için takvim belirlenmesi amacıyla herkesle görüşmeye çalıştıklarını kaydeden El-Bergusi, diğer seçimlerin ne zaman yapılacağının ilan edilmemesi halinde dün yapılan yerel seçimlerin Filistin’deki bölünmüşlük halini daha da derinleştireceğini bildirdi.
 

Filistinlilerin tüm seçimlerde oy kullanarak temsilcilerini seçme hakkı olduğuna dikkat çeken El-Bergusi, seçim sonuçlarına saygı duyulması gerektiğini belirtti.
 

El-Bergusi, “Yerel seçimler parlamento, başkanlık ve ulusal konsey seçimlerinin alternatifi değil” dedi.
 

Batı Şeria’da yaşayan Filistinliler yerel seçimlerinin birinci turunda, 154 köy ve belde gibi küçük yerleşim birimlerinin yerel meclislerini belirlemek için dün sandık başına gitti.
 

Şehirler gibi büyük yerleşim merkezlerinin yerel meclislerinin seçileceği ikinci tur ise Mart 2022’de düzenlenecek.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar