BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN FURYASI

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek birçok kişiyi gözaltına aldı ve bir kişiyi darp ederek hastanelik etti. 

Görüntülenme: 868 Tarih: 12 Aralık 2021 14:57
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN FURYASI

İşgal güçlerinin El-Halil yakınlarındaki Kilkis Mezrası’nda Üsame Selheb ve Enes Selheb adlı gençleri gözaltına aldığı öğrenildi.
 

İşgal askerlerinin gözaltı sırasında Üsame Selheb’i öldüresiye dövdükleri ve başına vurdukları, Filistinli gencin Soroka Hastanesi’ne kaldırıldığı, işgal güçlerinin Selheb’in aile fertlerinden bazılarını da darp ettiği kaydedildi.
 

İşgal güçleri bu sabah ayrıca El-Halil’in güneybatısındaki Beyt Avva beldesinden Zahir El-Müsalime’yi gözaltına aldı.
 

İşgal güçlerinin Ramallah’ta da eski esir İbrahim Musfir’i kentin batısındaki En-Nubani çiftliklerinde gözaltına aldığı bildirildi.
 

Kudüs’te ise işgal güçlerinin eski esir Mithat El-İsavi’yi işgal zindanlarından çıktıktan 4 ay sonra gözaltına aldığı ve El-İsavi’nin işgal rejimi zindanlarında toplam 26 yıl esir tutulduğu ifade edildi.
 

İşgal güçleri, Kudüs’ün kuzeybatısındaki Katanna beldesinde de Eşref İbrahim Şemasine’yi gözaltına aldı.
 

İşgal güçleri, aranan kişiler olduğu bahanesiyle Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine günlük olarak baskın düzenleyerek evlerde arama yapıyor.
 

Baskınlar için genellikle insanların uykuda olduğu gece yarısını veya sabah erken saatleri tercih eden işgal güçleri, kadınları ve çocukları korkutarak terör estirdiği baskınlar sırasında arama yaptığı evlerin altını üstüne getirerek eşyalara zarar veriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar