HİZBULLAH'TAN LÜBNAN SEÇİMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı, bu hareketin parlamento seçimlerinin zamanında yapılmasını istediğini ve bir çalışma grubu kurduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 1014 Tarih: 12 Aralık 2021 20:22
HİZBULLAH'TAN LÜBNAN SEÇİMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, bu ülkedeki direnişin göz ardı edilemez bir ilke haline geldiğini söyledi.

Şeyh Naim Kasım şu ifadelerde bulundu: ‘Direniş, zaferlerin, kurtuluşun, caydırıcı gücün, ayrılıkçı ve Lübnan'ın işgali planlarıyla mücadelenin ve ordu-millet-direniş üçlüsünün ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir.

Direniş hakkında sıradan bir şekilde tartışılamaz ve soru şu: "Hangi Lübnan’ı istiyoruz?" Güçlü mü yoksa zayıf bir Lübnan mı istiyoruz? Bağımlı mı yoksa bağımsız bir Lübnan mı istiyoruz? Dikteleri kabul eden bir Lübnan mı yoksa geleceğini ve çocuklarının geleceğini inşa eden bir Lübnan mı istiyoruz?

Kendi nesillerinin geleceğini, bağımsız ve güçlü olmak isteyen Lübnan’ı destekliyoruz. Bu, direnişi ve zaferleri ile dünyada ünü olan bir Lübnan’dır. Bu bizim istediğimiz Lübnan’dır. Katılmak isteyen herkes buna katılabilir, istemeyen de başka bir çözüm aramalıdır.’

Naim Kasım, Lübnan’daki parlamento seçimleri hakkında da şunları söyledi: ‘Hizbullah, seçimlerin zamanında yapılması için çok çalışıyor ve seçimlere hazırlanmak için bir çalışma grubu oluşturdu.’

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı, bazı siyasi grupların Hizbullah'ın seçimlere karşı olduğu yönündeki iddialarına da değindi ve şu ifadelerde bulundu: ‘Neden böyle bir çıkarımda bulunuluyor? Tüm açıklamalarımız ve eylemlerimiz seçimlerin düzenlenmesi doğrultusundadır. Onlar Hizbullah'ın seçim istemediğini söylüyorlar.

Onlar bunu söylüyorlar çünkü bir sonraki seçimlerde sonuçların bekledikleri gibi olmayabileceğini hesaba katıyorlar. Bize doğru olmayan suçlamalarda bulunuyorlar. Biz seçimlerin yapılmasını istiyoruz. Çünkü ulusun bir kez daha duruşunu açıklamasını ve mevcut krizden sonra kiminle çalışmak istediğini ve kendilerini kimin temsil edeceğini söylemesini istiyoruz?’

Lübnan meclisinin onayı ile erken parlamento seçimlerinin 27 Mart 2022’de düzenlenmesi planlanıyor. Lübnan sistemi parlamenterdir ve başbakan ve cumhurbaşkanı meclisten çıkmaktadır. Bu nedenle, bu ülkede parlamento seçimlerinin yapılması özel bir önem taşımakta ve seçimler her dört yılda bir yapılmaktadır. Taif Anlaşmasına göre, Başbakan Ehli Sünnet siyasi hareketleri arasından olmalıdır.

rasthaber

Yorumlar