AMİRA FİLMİNİN OYUNCUSU FİLİSTİNLİ ESİRLERDEN ÖZÜR DİLEDİ

Filistinli esirlere hakaret içeren “Amira” filminde rol alan sanatçılardan Salih Bekri, Filistinli esirlerden ve esir ailelerinden, filmin hakaretine maruz kalan herkesten özür diledi. 

Görüntülenme: 897 Tarih: 12 Aralık 2021 18:31
AMİRA FİLMİNİN OYUNCUSU FİLİSTİNLİ ESİRLERDEN ÖZÜR DİLEDİ

Bekri, dün sosyal paylaşım sitelerinden Facebook’taki kişisel sayfasında yaptığı açıklamada, “Basit bir rolle de olsa filme katkıda bulunan biri olarak tüm sorumluluğumu kabul ediyorum… Hata ettim… Hata etmeyen (Allah)’ın şanı yücedir… Bize, filmde rol alan erkek ve kadın meslektaşlarıma sövenlere ve bizi hain ilan edenlere gelince, söylediklerinin sorumluluğu kendilerine aittir” dedi.
 

Tüm esirlere özgürlük temenni ettiğini belirten Bekri, Filistin halkının ve Arap halklarının birleşerek düşmanlarının zulmünden, yakınlarının zulmünden ve kendi kendilerine yaptıkları zulümden kurtulacak seviyeye yükselmelerini dilediğini ifade etti.
 

Sosyal medyayı kötüleyerek sosyal medyadan uzak durduğunu belirten Bekri, “Amira” filmine ve filmde rol alan sanatçılara yönelik eleştirilerden sonra sosyal medyaya dönerek açıklama yapma ve esirlerden, esir ailelerinden ve filmin hakaret ettiği herkesten kişisel olarak özür dileme ihtiyacı hissettiğini söyledi.
 

Ürdün Kraliyet Film Komisyonu Ürdün, Mısır ve Filistin ortak yapımı “Amira” filminin Oscar adaylığını Filistinli esirlere ve ailelerine hakaret içerdiği gerekçesiyle filme gösterilen büyük tepkinin ardından geri çektiğini açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar