ULUSLARARASI TOPLUM FİLİSTİNLİLERE YÖNELİK SAVAŞ SUÇLARINA DUYARSIZ

Arap Avukatları Birliği, uluslararası toplumun İsrail işgal rejiminin Filistin halkına yönelik olarak gündelik bir şekilde işlediği savaş suçları karşısındaki duyarsız tutumuna tepki gösterdi. Uluslararası toplumun bu suçlardan dolayı siyonist işgalciyi en ufak bir sorguya bile çekmeksizin sadece seyretmekle kaldığını dile getirdi. 

Görüntülenme: 847 Tarih: 11 Aralık 2021 16:15
ULUSLARARASI TOPLUM FİLİSTİNLİLERE YÖNELİK SAVAŞ SUÇLARINA DUYARSIZ

Arap Avukatları Birliği Genel Sekreteri ve Baro Başkanı Av. Makkavi bin İsa, dün (10 Aralık Cuma) Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, İsrail işgal rejiminin vahşice işlediği savaş suçlarının bir halkı topluca yok etme amacına yönelik olduğunu, bu çerçevede o halkın planlı bir şekilde bütün haklarından yoksun bırakıldığını, kendi evlerinden ve yurtlarından göç etmeye zorlandığını, işgal edilen topraklarına gayri meşru yahudi yerleşim merkezlerinin inşa edildiğini, arazilerinin tahrip edildiğini, ağaçlarının söküldüğünü, idari tutuklama adıyla hukuk dışı tutuklamalara ve tarihin benzerine şahit olmadığı bir ırkçı politikayla gerçekleştirilen cinayetlere maruz kaldığını ifade etti. 

Avukat Bin İsa, yapılan tespitlere göre işgal rejiminin bu yılın başından beri ergenlik çağına ermemiş 1200 çocuğu tutukladığını ve bunların bedensel ya da psikolojik işkenceye maruz kaldıklarını belirtti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar