BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Dün (10 Aralık Cuma) Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus'un güneyindeki Beyta kasabasının Cebelu Sabih bölgesinde, işgal güçleriyle Filistinliler arasında meydana gelen çatışmada başından yaralanan Filistinli bir genç akşam saatlerinde hayatını kaybetti.  

Görüntülenme: 782 Tarih: 11 Aralık 2021 09:50
BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı, Cemil Ebu Ayyaş isimli gencin başından gerçek mermiyle ağır yaralandığını ve acil bir şekilde tedavi için hastaneye götürüldüğünü açıklamıştı. Ancak akşam saatlerinde yapılan açıklamada gencin kurtarılamayarak şehit olduğu belirtildi. 

İşgal güçlerinin dün sabah saatlerinde Cebelu Sabih mıntıkasına giden yolları tahrip etmeleri sebebiyle ambulansların olay yerine ulaşması zor olmuştu. 

İşgal güçleri olay esnasında gösterici Filistinlilerin üzerine yoğun bir şekilde ateş etmiş ve gaz bombaları atmışlardı. 

Şehit Ebu Ayyaş'ın cenazesi gece, Nablus'ta düzenlenen ve büyük bir kalabalığın katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi. 

Ebu Ayyaş'ın şehit edildiği Beyta kasabasında da işgal rejimine karşı bir protesto yürüyüşü düzenlendi. Göstericiler işgale karşı direnişin kararlılıkla sürdürülmesi ve "yalancı barış" oyunlarına aldanılmaması çağrıları yaparak, direnişe destek içerikli sloganlar attılar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar