SİYONİST İŞGALCİLER ZEYTİN AĞAÇLARINI TAHRİP ETTİ

 

Görüntülenme: 831 Tarih: 11 Aralık 2021 13:31
SİYONİST İŞGALCİLER ZEYTİN AĞAÇLARINI TAHRİP ETTİ

Filistin'in Batı Yaka bölgesinde sürekli terör estiren yahudi yerleşimciler bugün (11 Aralık Cumartesi), Nablus'un batısındaki Deyr Şeref arazilerinde bulunan 600 adet meyveli zeytin ve badem ağacını tahrip etti. Saldırıyı ve tahribatı anılan bölgenin gasp edilmiş arazileri üzerine kurulan Şavi Şamron yahudi yerleşim merkezinde ikamet eden yerleşimci teröristlerin gerçekleştirdiği belirtildi. 

Saldırıya uğrayan arazinin 68 dönümden oluştuğu ve Ivad Ebu Safed, Gazi Anteri, Abdurrahim Süleyman ve Nuruddin Süleyman'ın çocuklarına ait olduğu belirtildi. 

Deyr Şeref köyünün arazilerinden gasp edilen 400 dönümlük alan üzerine kurulan Şavi Şamron yahudi yerleşim merkezinden dolayı bu köyün ahalisinin sürekli sıkıntı yaşadığı, saldırıya uğradıkları, arazilerinin tahrip edildiği ve ağaçlarının söküldüğü dile getirildi. 

Köyün arazisi 7 bin dönümden oluşuyor ve üzerinde 3 bin Filistinli ikamet ediyor. 

Siyonist işgal güçleri tarafından himaye edilen yerleşimci çeteler Batı Şeria'nın her tarafında sürekli terör estiriyor. Bazen Filistinlilere saldırıyor, bazen onların arazilerini tahrip ediyor, ağaçlarını yakıyor veya kırıyor, evlerini yakıyor, koyun sürülerini ve tarım ürünlerini çalıyorlar. 

Uluslararası yasalara göre Filistin topraklarındaki yahudi yerleşim merkezlerinin tamamı gayri meşru sayılıyor. İşgal rejimi bu yerleşim merkezlerinin tamamını Filistinlilerin arazilerini hukuksuz yollarla gasp etmek suretiyle inşa etmiş durumda. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar