BM'DE FİLİSTİN İLE İLGİLİ 5 KARAR ALINDI

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, Filistin davasıyla ilişkili beş kararı oy çokluğuyla kabul etti. 

Görüntülenme: 1117 Tarih: 10 Aralık 2021 12:45
BM'DE FİLİSTİN İLE İLGİLİ 5 KARAR ALINDI

Filistinli mültecilerin ve UNRWA’nın desteklenmesiyle ilgili karara 164 ülke evet oyu verirken sadece İsrail karara karşı çıktı ve aralarında ABD’nin de bulunduğu 10 ülke oylamaya katılmadı.
 

BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)’nın faaliyetleriyle ilgili ikinci karar ise 162 ülkenin oylarıyla kabul edildi. Kanada, İsrail, Mikronezya, Marshall Adaları ve ABD hayır oyu kullanırken 6 ülkenin de çekimser kaldığı bildirildi.
 

Filistinli mültecilerin mülkleri ve söz konusu mülklerden elde edilen gelirlerle ilgili üçüncü karara 159 ülkenin evet oyu ve 5 ülkenin ise hayır oyu verdiği, karara olumsuz oy veren ülkelerin Kanada, İsrail Marshall Adaları, Nauru ve ABD olduğu kaydedildi.
 

Doğu Kudüs ve Golan dahil işgal altındaki Filistin topraklarında kurulu Yahudi yerleşkeleriyle ilgili dördüncü kararın 146 ülkenin desteğiyle kabul edildiği ve karara Kanada, Macaristan, İsrail, Liberya, Marshall Adaları, Mikronezya ve ABD’nin karşı çıktığı, 20 ülkenin de oylamaya katılmadığı belirtildi.
 

BM Genel Kurulu’nun İsrail’in Filistin halkına ve işgal altındaki diğer Araplara yönelik ihlallerini soruşturmakla görevli özel komiteyle ilgili beşinci kararı 80 ülkenin evet oyuyla kabul ettiği, 18 ülkenin karara karşı çıktığı ve 73 ülkenin de çekimser kaldığı ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar