ABBAS GÜÇLERİ ESİR KARŞILAMA KONVOYLARINA SALDIRMAYI BIRAKMALI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Abdurrahman Şedid, Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin Kalkiliya’nın doğusundaki Azun beldesi sakinlerinden esir Mustafa Mahmud Hadrec’in özgürlüğüne kavuşması dolayısıyla düzenlenen karşılama konvoyuna saldırmasını kınadı. 

Görüntülenme: 1137 Tarih: 10 Aralık 2021 14:49
ABBAS GÜÇLERİ ESİR KARŞILAMA KONVOYLARINA SALDIRMAYI BIRAKMALI

Filistin Yönetimi güvenlik güçleri 19 yıl işgal rejimi zindanlarında esir tutulduktan sonra özgürlüğüne kavuşan Hadrec için düzenlenen karşılama konvoyuna saldırarak, gençleri ve çocukları darp etmiş ve Hamas sancaklarına el koymuştu.
 

Şedid, Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinden işgalcilere karşı Filistin halkını ve haklı davasını savunan, bu uğurda hayatlarının en güzel yıllarını işgal rejimi zindanlarında geçiren kahramanlara saygı göstermesini istedi.
 

Yasalara ve esirleri takdir eden milli geleneklere uymayan Filistin Yönetimi’ni hiç olmazsa Filistin halkının kahraman esirlerin özgürlüğe kavuşmasını kutlama iradesine saygı duymaya davet eden Şedid, Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin esir karşılama törenlerine saldırmasının ve özgürlüklerine kavuşan esirlerden bazılarını daha sonra siyasi görüşleri dolayısıyla gözaltına almasının işgalcilerin Filistin direnişini hedef alan politikalarına tamamen uyum sağlamak olduğunu ifade etti.
 

İşgal rejimi zindanlarından çıkarak özgürlüğüne kavuşan Filistinli esir Mustafa Mahmud Hadrec, Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin tüm baskılarına ve tehditlerine rağmen coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar