SİYONİST İŞGALCİLER ŞEYH CERRAH'TA TERÖR ESTİRDİ

Yahudi yerleşimcilerden bir grup dün gece işgal altındaki Kudüs kentinin Şeyh Cerrah Mahallesi’nde Filistinlilere ait araçlara zarar verdi. 

Görüntülenme: 1231 Tarih: 10 Aralık 2021 01:02
SİYONİST İŞGALCİLER ŞEYH CERRAH'TA TERÖR ESTİRDİ

Kudüslü kaynaklar, onlarca Yahudi yerleşimcinin Şeyh Cerrah Mahallesi girişindeki Hayat Sağlık Merkezi yakınlarında Filistinlilere ait mülklere ve araçlara saldırdığını, araçlardan bazılarını tahrip ettiğini söyledi.
 

Yahudi yerleşimcilerin yanlarında bıçak ve biber gazı taşıdıklarını bildiren kaynaklar, aynı grubun Şeyh Cerrah Mahallesi’nde gençleri tahrik ettiğini, gençlere bıçak çektiğini ve biber gazı sıktığını belirtti.
 

Kaynaklar ayrıca Yahudi yerleşimcilerin saldırısında 12 aracın zarar gördüğünü ve camlarının kırıldığını, Filistinlilerin olay yerinde toplanmaya başlamasıyla yerleşimcilerin kaçtığını ifade etti.
 

Şeyh Cerrah Mahallesi sakinleri, Yahudi yerleşimcilerin saldırısı karşısında işgal güçlerinin kılını dahi kıpırdatmadığını, Filistinlilerin toplanmasından 20 dakika sonra bölgeye geldiğini ve saldırıyla ilgili herhangi bir işlem yapmadığını söyledi.
 

Mahalle sakinlerinden Muhammed El-Abbasi, işgal güçlerinin vurdumduymazlığına dikkat çekerek, “Onlarca Yahudi yerleşimci araçlarımıza saldırıyor, işgal polisi üç polis memuru gönderiyor. Fail tek bir Filistinli dahi olsaydı onlarca işgal askeri gelirdi ve faili gözaltına alırdı” dedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar