SİYONİST GÜÇLER RAMALLAH'TA 5 HAMAS ÜYESİNİ ESİR ALDI

İşgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Ramallah vilayetinde İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden ve üyelerinden beş kişiyi evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı ifade edildi. 

Görüntülenme: 928 Tarih: 10 Aralık 2021 22:03
SİYONİST GÜÇLER RAMALLAH'TA  5 HAMAS ÜYESİNİ ESİR ALDI

Yerel kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, işgal güçleri Hamas liderlerinden Felah Neda’yı El-Biyre kenti El-Cinan Mahallesi’ndeki evine ve Sami Hüseyin’i de batıdaki Beytunya beldesinde bulunan evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.
 

İşgal güçlerinin ayrıca eski esirlerden Mahir El-Kadi’yi Beytunya’da, Saci Abid’i El-Biyre’de ve Bera Abdussamed’i Ramallah’ın kuzeyindeki El-Balua Mahallesi’nde evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı öğrenildi.
 

İşgal güçleri Ramallah’ın batısındaki Deir Ammar köyünde de İzzeddin Avde’nin evine baskın düzenledi ve herhangi bir siyasi faaliyette bulunması halinde gözaltına alınacağı tehdidinde bulundu.
 

İşgal güçlerinin Na’lin beldesinde de evlerine baskın düzenlediği iki genci aynı şekilde siyasi faaliyette bulunmamaları yönünde tehdit ettiği kaydedildi.
 

İşgal güçlerinin baskınları sırasında Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çatışmaların yaşandığı, işgal askerlerinin Filistinli gençlerin üzerine ses bombası attığı bildirildi.
 

Batı Şeria’da yapılacak yerel seçimler öncesi işgal güçlerinin Hamas liderlerine ve üyelerine yönelik baskılarını yoğunlaştırdığı ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar