DW'DEN SİYONİST REJİMİ MEMNUN EDEN KARAR

Almanya'nın ünlü basın yayın kurumu Deutsche Welle (DW), İsrail işgal rejimini eleştiren yayınlarından dolayı antisemitizm yaptıkları iddiasıyla aralarında Batı Şeria ahalisinden Filistinlilerin de bulunduğu beş Arap gazetecinin çalışmasını durdurdu.  

Görüntülenme: 851 Tarih: 08 Aralık 2021 05:14
DW'DEN SİYONİST REJİMİ MEMNUN EDEN KARAR

DW'nin konuyla ilgili olarak, Almanya'nın eski Adalet Bakanı Sabine Leutheusser-Schnarrenberger ile Filistinli psikoloji uzmanı Ahmed Mansur'dan oluşan bir soruşturma heyeti oluşturmaya karar verdiği belirtildi. 

Çalışmaları durdurulan gazetecilerin ise DW Kanalı'nın Beyrut Ofisi Müdürü Feyle Basil El-Uraydi, Davud İbrahim, Murhif Mahmud, Meram Merka ve Ferah Salim olduğu ifade edildi. 

Bu kişiler hakkında soruşturma açılmasının ise sosyal medya sayfalarında yayınlanan bazı mesajları ile kendi kişisel web sayfalarında veya bazı Arapça medya organlarında geçmiş yıllarda yayınlanmış makalelerinden kaynaklandığı dile getirildi. Söz konusu gazetecilerin suçlamaya mesnet kabul edilen mesaj ve yazılarından bazılarını sildiği ve gerek mesajlarında gerekse aleyhlerine delil olarak kullanılan yazılarında siyonist işgal rejiminin ve yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik uygulamalarına eleştirilerde bulundukları, hiçbir şekilde belli bir soy ve din mensuplarını hedef almadıkları belirtildi. 

Süddeutsche Zeitung gazetesi yayınladığı bir raporda DW'nin Arapça bölümünde çalışan bazı gazetecilerin ve yine aynı kurumla ilişki içinde olduğu söylenen bir bağımsız gazetecinin antisemitizm faaliyetlerinde bulunduğunu iddia etmişti. Raporda bu kişilerin son yıllarda sosyal medyada ve daha başka medya organlarında yayınladıkları mesajlarda ve yaptıkları yayınlarda yahudi düşmanlığı yaptıkları iddiasında bulunulmuştu. 

Almanya'nın Nazi hakimiyeti dönemine ait holokost sicilini, bu ülkenin bütün medya organlarını kendine kafa sallamaya zorlamak için değerlendirmeyi başaran uluslararası siyonizm, işgalci İsrail rejiminin zulüm uygulamalarının eleştirilmesini bile yerine göre antisemitizm yani yahudi düşmanlığı olarak lanse ediyor ve bu konudaki iddialarını siyonist işgal rejimine tavır koyan basın mensuplarının dışlanması için baskı aracı olarak kullanabiliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar