HAMAS CEZAYİR'İN TEKLİFİNİ MEMNUNİYETLE KARŞILADI

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun'un Filistinli direniş hareketlerinin Cezayir'de toplantı düzenlemeleri için yönelttiği daveti memnuniyetle karşıladı.  

Görüntülenme: 900 Tarih: 07 Aralık 2021 15:03
HAMAS CEZAYİR'İN TEKLİFİNİ MEMNUNİYETLE KARŞILADI

Hamas bugün (7 Aralık Salı) yaptığı açıklamada, Filistin'de safların birleştirilmesi ve bölünmüşlüğün sona erdirilmesi için Arap dünyasında, İslam aleminde veya ulusal düzeyde atılan her adıma olumlu karşılık verme konusundaki ilkesine bağlı kalmaya devam edeceğini dile getirdi. 

Hamas açıklamasında, Cezayir'in halkıyla ve hükümetiyle Filistin halkına, onun haklı davasına, direniş ve bağımsızlık hakkına destek konusundaki tarihi tutumunu sürdürmesini büyük bir takdirle karşıladığını dile getirdi. 

Cezayir'in resmi uluslararası kanalı dün yayınladığı haberde, Cezayir cumhurbaşkanının Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'la yakın bir dönemde Filistinli direniş gruplarının bir ortak sempozyum düzenlemek üzere davet edilmeleri konusunda anlaştıklarını duyurmuştu. 

Bu konudaki anlaşmanın, Abbas'ın son Cezayir ziyaretinde gerçekleştiği ve bu ziyaret esnasında Cezayir'in aynı zamanda Filistin Yönetimi'ne 100 milyon dolar yardım sözü verdiği belirtildi. 

Cezayir aynı zamanda Mart 2022'de Arap Birliği zirvesine ev sahipliği yapacak. Cumhurbaşkanı Tebbun'un, Filistin meselesini bu zirvenin öncelikleri listesine yerleştirmek istediği de haberlerde dile getirildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar